MAKALELER / ABD de Lise Eğitimi






ABD de Lise Eğitimi:


1—Öğrencilerin kimi şortlu,kimi kısa kollu kimi ince,kimi kalın giyinmiş.Kiminin ayağında çizme kiminde parmak arası terlik.Anneleri dahil kimse bu çocuklara onu giyme bunu giy dememiş.Üşümez mi bu gençler.Bu artık o gencin sorunu.


2—Yıl sonu konserinde tarzlar farklı olabilir ama renk önemli.Erkekler siyah pantolon,siyah gömlek kırmızı ceket,Kızlar siyah uzun etek,siyah üst,ökçeli ayakkabı,boyunlarında inci kolye.Bir aksesuar bile eksik olsa müzik öğretmeni not kırıyor.Konser ile kıyafet yönetmeliği çok sıkı.Bir arada çalıp müzik yapmak bir disiplin işi.


3—Kimya demek laboratuar demek. Deneyleri yapmazsan,raporları yazmasan not alamıyorsun.Kimyada neden sonuç ilişkileri kitaptan ezbere değil,yaptığın deneylerle kendin bularak anlayacaksın.


4—Matematik öğretmeni her sınav için bir hak daha tanınıyor önemli olan yanlışlardan öğrenmek.İkisi de kötü giderse öğretmen odasına çağırıp yeniden anlatıyor dersi.


5—İngilizce dersinde  uzun bir listede herkesin farklı okuduğu örneğin altı özgün roman okumak gerekebilir.Kitap sunumları sözlü ve yazılı yapılıyor.


6—Birde liderlik diye dersleri var.Bu dersin öğrencileri dili daha iyi nasıl kullanalım,ne tür görsel imge yaratalım da daha iyi iletişim kuralım türü tartışmalar yapılıyor,koridorlara bu öğrencilerin kan yardımı,haitiye yardım konulu posterleri konuluyor.


7—Kısaca Kitap okumanın,müziğin beyin hücrelerine yaptığı olumlu etkiyi dikkate alarak öğrenciler soru sormayı öğreniyor.Kan bankasına kan veriyor maçta çalmak için bütün gece flüt çalıyor.Bir başka öğrenci Fransızca zorlanan başka bir öğrenciye öğretmenlik yapıyor.


Kaynak CBT-1260/19-13.05.2011






Makalenin İzlenme Sayısı : 228

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.