MAKALELER / Küresel Ekonomik Riskler






Küresel Ekonomik  Riskler:


1--Dow Jones Endüstri Endeksinin  700 puan düşmesi flash crash(ani çöküş)  ve benzeri kırılma işaretleri  ani bir ekonomik depremin  öncü sarsıntıları olabilir mi.Sizin sinyal sistemi gelecek bir ekonomik kalp krizini sadece sinyal olarak verir önlemez.


2--Dünya ekonomisi artık kendi kaldıramıyacağı kadar bir yükün altına mı girdi.


3--Borsalar ve Altından gelen öncü sinyal üreticileri olarak bunu mu anlatmak istiyor.


4--Denetçiler ani çöküşlere karşı işlemleri durdurma ve satışları sıfırlayan sistemleri elektronik ortamda devreye almaları  olabilecek bir büyük çöküşü nasıl durdurabilir.


5--Altının sürekli yükselişi bu korkunun habercisi  mi yoksa küresel ekonomik sistem altınla kendini risklere karşı korumaya mı çalışıyor.


6--Eğer FED  reel ekonominin üzerinde para basmış ise bu paranın küresel ekonomik sisteme etkisi nasıl olabilir.


6.1--Böyle bir durumda oluşacak köpük yada balonlar dünya ekonomisinde hangi domino taşlarını devirebilir.yada tüm sistemde büyük çöküşe yol açabilir mi.


6.2--1929 krizinden sonra sıkı perhize girilerek daha sonrai yıllarda refah sağlanırken,2008 krizinde perhiz yerine obez ABD ve Avrupa ekonomisi para basarak ekonomik gıda almaya devam ediyor.


7--Dünya ekonomisinde artık kazandığından fazlasını harcayacak durumlardan uzak kalınması yada gezegene daha fazla yük bindirileceğine özellikle gelişmiş ülkelerin sıkı bir perhize girmesinin zamanı gelmiş olabilir.


Kaynakça:

1--Dünya Gazetesi-20.11.2010-10 yıl sonra dünya ekonomisi nereye varır-S:9

2-Cumhuriyet Gazetesi-21.11.2010-Domino Korkusu:S12

3-Sabah Gazetesi-Newyork Times Eki-Ani Çöküşler Piyasalarda Gerginlik Yaratıyor-21.11.2010

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 595

Eklenme Tarihi : 26.08.2019

Önceki sayfaya geri dön.