MAKALELER / Tek Eşlilik-Çok Eşlilik





Tek Eşlilik-Çok Eşlilik:

1—Geçmişte atalarımızın çok eşliliği fazla tercih etmediği-tek eşli evlilikler tarım toplumuna geçildikçe yaygınlık kazandı.

2—Yaşamlarını tek eşle geçiren türlerde yavrular genellikle çok uzun ve yoğun bakım gerektirir.İnsan yavrusu gibi yoğun bakıma gerek duyan bir tür için tek eşlilik herhalde gereklidir.

3—Çocukların kendilerini en güvende hissetikleri durum üç kişi tarafından bakılmalarıdır.Bu durum çoçuğa her koşulda biz seni yalnız bırakmayacağız-her zaman biri yanında olacak  mesajı verir.Bu ise güven anlamına gelir.

4—İnsan uygarlığı türünün varlığı ve medeniyet ile gelmiştir.Bu ise yavruların güvenle bakılmaları ile mümkün olmuştur.Bu güveni ise herhalde tek eşli evlilikler mümkün kılmıştır.Yarın uzayda yerleşime geçildiğinde yine aynı güveni herhalde tek eşlililik verecektir.Yoksa insan ırkının uzay serüveni başlamadan bitebilir.

Tek eşlilik,kadının eve tıkılmasını gerekli kılmaz.Kadın ve erkek toplumda büyük ölçüde ahlaki değerlere bağlı kalınarak,tek eşli evlilik düzeninde birlikte çalışabilir ve iş yaşamını paylaşabilir.

Kaynakça.CBT(Cumhuriyet Gazetesi Bilim Dergisi)-1357-22.03.2013-s:9




Makalenin İzlenme Sayısı : 174

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.