MAKALELER / Kehanet Sallamaları-Örnek Olaylar





Kehaneti Sallamak:


1--5 Mayıs 2000 tarihi içinde birçok teori ortaya atılmıştı. O gün Ay ve Güneş ile tek sıra haline gelen Merkür, Jüpiter, Satürn ve Venüs, bazılarının dünyanın buzla kaplanacağına veya depremler ile insanlığın yok olacağına inanmasına yol açmıştı.Oysa bu kehanet tutmadı.


2--Vaizci Pat Robertson, 1980’de İsa’nın dünyaya geri döneceği kehanetini savurmuştu. Robertson, “İsa bir meleğin gürlemesi ve Tanrı’nın borazanı eşliğinde gökten inecek ve biz tüm insanlar onunla havada buluşacağız” demişti. Televizyon vaizleri ile kehanetini duyuran Robertson’a inananlar, dünyanın yangınlarla yok olacağına ve cennetin ortaya çıkacağına inanıyor.


3--28 Mart 1997 tarihinde dünyadan görülen Hale-Bopp kuyruklu yıldızı o gün bir trajediye neden oldu. Dünyanın Lucifer’ın ateşleri ile yok olacağına inanan “Cennetin Kapıları” adlı bir dini topluluğun 39 üyesi, İngiltere’de bulunan Stonehenge’in üzerinden geçerken görülen Hale-Bopp kuyruklu yıldızını kullandığına inandıkları UFO’nun kendilerini de kurtaracağı inancıyla  kuyruklu yıldızın Dünya’ya en yakın olduğu anda toplu intihar etti.İntihar eden insanlar intiharlarıyla kaldılar.


4-- Yazar Richard Noone, 5 Mayıs 2000 tarihinde mükemmel bir hizaya gireceklerine inandığı gezegenlerin buzulları ekvatora yönlendireceğini ileri sürmüştü. Noone kitabında yer değiştiren kutupların yeni bir buz çağı başlatacağını savunmuştu. Tabiki böyle bir şey olmadı.Belirttiği tarih sonrasında Noone bir daha kitap yazmadı.


5-- Wall Street Journal gazetesinde 1984 yılında çıkan bir habere göre, 2000 senesine girildiği gece bilgisayarlarda tarih ve zamanlama bozukluğu doğuracak bir yazılım hatası oluşacaktı. Tüm dijital ve dijital olmayan bilgilerin dokümantasyonu ile depolanma sistemi çökecekti. Oysa bu kehanettede tutmadı.Kehanete karşı birçok insan medyanın kışkırtması ile alınması gereken önlemlere uyarak yemek depolamıştı.


6--Medyum da Şükrandan:    İbrahim Tatlıses`in 2009 yılında kalp krizi sonucunda ölüm tehlikesi atlatacağını  `Seda Sayan, siyah bir cip ile trafik kazası geçirdikten sonra eşi Onur Şan`dan ani bir kararla ayrılacak. Gülben Ergen eşiyle bir yıldan beri büyük sorunlar yaşıyordu. 18 ay sonra resmen ayrılacaklar`.Sonuçta:Gülben Ergen, eşiyle evli, İbo gayet sağlıklı, Seda Sayan da bu sene henüz siyah bir ciple kaza yapmadı ve bildiğimiz kadarıyla hala evli.

 

7--Medyum Jülide Zeynep’ten 2008′le ilgili:    2008 Mart ayına kadar Türkiye var olan sıkıntılarını sürdürecek. Mart’tan sonra ekonomi çok iyi gidecek. Ne var ki 2008′in sonunda en geç Aralık’ta erken seçim yapılacak. Bu seçimin sonunda ise Türkiye’de iç savaş çıkacak. Şubat ayına kadar ise büyük bir deprem olacak.” Mart 2008′den sonra ekonominin geldiği hali az çok biliyoruz. 2008 Aralık’ta erken seçim olmadı. İç savaş çıkmadı. Şubat ayında büyük bir deprem olmadı.


8-- Almanya’da medyumlardan oluşan bir topluluk 2009′a dair Çay yaprağı okuyan ve üzerinde alfabe ile “evet”, “hayır” kelimelerinin olduğu tahtalar vasıtasıyla ruhlarla konuşan birliğin üyeleri ABD Başkanı Barack Obama ile Frankfurt ve Berlin’deki teröristlerin suikasta kurban gideceğini vs gibi ifadelerle 140 kehanette bulunduklarını ama bunların hiçbirinin tutmadığını söyledi.Paranormal Olaylar ve Araştırma Birliği, 140 kehanetlerinin her birinin yanlış çıktığını itiraf etti.      Aslında kehanetlerden bir tanesi tuttu, o da ünlü pop yıldızı Michael Jackson’ın ölümüydü. Ama birlik bunun da medyumlar tarafından her sene yapılan bir kehanet olduğunu dile getirdi.


9-- Falcı “Fatma Bacı”nın Beyaz Show’da yaptığı 2007 magazin kehanetleri de gerçekleşmedi. “Fatma Bacı,” Beyaz’ın Kütahya veya Eskişehirli bir kızla evleneceğini söylemiş, Asuman Krause’nin de evleneceğini iddia etmişti. Ancak bunlar gerçekleşmedi.

10--Astrolog Esin Uzer ise 2007 kehanetlerinde Ebru Gündeş’in aşk açısından çalkantılı bir yıl yaşayacağını, Tamer Karadağlı’nın çocuğu ve eşiyle sakin bir yıl geçireceğini öngörmüştü. Bunlar da pek isabetli tahminler olmadı.


11-- Nostradamus yorumcularına göre 1999 yılında Kıyamet olacaktı ancak olmadı.Şimdi yorumcular çevir kazı yanmasın hikayesi ile şifreli yazılardaki kiyamet senaryolarını satacakları yeni kitapları için ileri tarihlere atmaya başladılar.Nostradamus kehaneti: Üçüncü Dünya Savaşı 2076'da, dördüncüsü ise 2106'da çıkacak.1000 yıl huzur olacak.Dünya yok olmayacak.Hayat 3797 yılında sona erecek. Nostradamus'a göre sadece insanlık bitecek, dünya hiç yok olmayacak.


Amerikalı Tad Mann, "Nostradamus, Yüzyıllar'ın (kehanetlerini topladığı kitabın adı) girişinde 3797 yılından bahsetmektedir. Ancak kehanetlerini 2000'li yıllarla sınırlandırır. Böylece kehanetlerini 2000'li yıllarla sınırlamış olur" diyor. Mann, bu açıklamasıyla Nostradamus'un gözüyle kıyametin 2012'de olmayacağının da altını çizer.


Hz. İbrahim ile birlikte Koç Çağı başladı. İnsanoğlu Yaratıcısı'nın bilincine vardı. Hz. İsa ile birlikte Balık Çağı başladı. Şu anda ise Kova Çağı'nda bulunmaktayız. Ve bu çağda doğal afetler dünyanın kapısını çalacak. Bu da insanoğlunun yeteneklerinin koşullara uyum sağlamasını sağlayacak.


" McHall'a göre, Nostradamus Kova Çağı sonrası 1000 yıllık bir dönem görüyor. Sona doğru girilecek bu 1000 yıllık dönemde 'barış çağı' yaşanacak. McHall'un yorumlarına göre, 2050 yılına kadar büyüksavaşlar olacak. Avrupa büyük acılara gebe kalacak ve Almanya tekrar ikiye bölünecek...


İran Şahı'nın devrilmesiyle başlayan ve 2050 yılına kadar sürecek olan 73 yıl 7 aylık 'Arap egemenliği' de 2050'de sona erecek. (McHall, Nostradamus 'Arap egemenliği' kelimesi ile neyi kastettiğini açıklayamıyor) Almanya'nın yeniden birleşeceği 2050 yılına kadar savaş ve hastalıklarla boğuşacak olan yaşlı dünya, bu tarihten sonra 26 yıl sürecek bir huzur dönemine giriyor. Nostradamus'a göre III. Dünya Savaşı 2076'da meydana geliyor.


(Bir kısım şifre çözücüler III. Dünya Savaşı'nın tarihi için 1987'yi gösterirken McHall, Nostradamus'un ne kadar süreceği belli olmayan bu savaşın tarihini 2076 olarak gördüğünü iddia ediyor) Fransız kahin, 'büyük kaos' dönemi dediği IV. Dünya Savaşı'nın tarihini de belirliyor: 2106!..


Kahinin hesabına göre, üç kuşak sonramız 'en kanlı dünya savaşı' ile tanışıyor ve bu savaş 25 yıl sürüyor. Nostradamus, Kuzey-Güney çekişmesi diye adlandırdığı bu kanlı savaşı şöyle anlatıyor: Fas'tan çıkıp gelecek kralları Avrupa'ya Ruhları parçalayıp, kentleri yakıp yıkmaya. Asya'nın büyüğü dev ordularla aşacak karayı, suyu, Mavileri, babayı ve haçı kovalamaya...


McHall bu dörtlüğü şöyle yorumluyor: "Afrikalılar, eski Avrupa'nın üstüne yürümek için Doğu Asyalı halklarla anlaşıyor. Bir başka yerde Anibal'dan bahseden Nostradamus, İsa'dan 200 yıl önce filleriyle İspanya üzerinden Roma'ya yürüyen komutanı anımsıyor ve şöyle diyor: Başka bir deyişle, geçmiş günlerin sömürülen ülkeleri, yeni bir dünya savaşının başlamasına sebep olacak." Afrika ve Asya'nın Avrupa çıkarmasının ardından Amerika II. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi bir kez daha 'Yaşlı Kıta'ya yardıma geliyor. 


bu kehanetini de kitabının ikinci cildinin 78'inci dörtlüğünde şöyle anlatıyor: Punya ve Galya kanlarından oluşan o adaları Kana boyuyor denizin derinliklerinden büyük neptün. Ve, kolaylıkla elde edebilmek için bu kıyıları Öyle zararlı, çok daha fazla gökte yazılandan McHall'un yorumu şöyle: "Büyük Neptün, yani ABD, Fas ve Tunus üstüne atom bombaları gönderiyor. Patlamalar öyle bir aydınlanmaya neden oluyor ki, geceler gündüz gibi oluyor. Ve Dünya, bu savaşlardan sonra 1000 yıllık barış çağına giriyor."


Sonuç: Gelecek belki tahmin edilebilir ancak bilinemez.Geleceğin oluşumu kaotikdir.Kaotik sistemlerde örneğin atmosefrin davranışında ancak 3 günlük tahmin yapılabiliyor.3 günlük kaotik tahmini gelecekte yıllar-yüzyıllar sonrasına taşıyamazsınız.Bu mümkün değil.Kehanet pazarlamacılar Kitap satışları yada bu işten para kazanmak için bu işi yapıyor olabilirler. Nostradamus gibi şifreli gelecek yazımcılarının ise bulundukları çağın-ortamın etkisiyle bu tür hayallere insan olarak gidebilemesi mümkün.


Sonuçta kaotik çok bilinmeyenli bir sistem olan gelecekte 3 günlük tahmin yapılabilir ancak 3 günden sonrası,bir ay,bir yıl,yüzyıl sonrası herhalde bilimsel olarak pek mümkün değil.


Kehanetin pazarlanmasının kötü sonuçlarından birisi de şudur:Geleceğin ciddi konularını saptırması: örneğin küresel ısınma gibi çözümlenmesi gereken konuların üzerine eğilinilmesi gerekirken insanlığı kaderci karamsar bir havaya iterek,insanlığın gelişimi üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.


Sonuçta bunu okuyanlar fantezi olarak okuduğu gibi bu iddiaları ciddiyede alanlar da var.

Bu anlamda geleceği  yaradan dışında hiçbir varlık bilimsel anlamda bilemez ancak yaradanımız ise zamandan müzezzeh olduğu yani onun katında geçmiş-gelecek-şimdi aynı anda yanı yüzeyde olduğu için alim sıfatıyla bilir.

Kaynakça:

1--http://www.maxicep.com/

2--http://suphecimelek.wordpress.com

3--http://www.genckizlar.net/urkutucu-olaylar/




Makalenin İzlenme Sayısı : 204

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.