MAKALELER / Füturoloji-4-Gelecek Bilim-İnternet Devleti







Füturoloji-4-Gelecek Bilim-İnternet Devleti

 

1—Genel Görünüm:

 

1.1—Dünyada belli trendlerin oluştuğu düşünülebilir.

Bunlar:

 

1.1.1—Seçimlerin internet üzerinden yapılması

 

1.2—Anayasa yapma çalışmalarında önerilen maddelerin internet üzerinde eleştrilmesi ve nihai durumda anayasanın internet üzerin oylanması.

 

1.3—ABD nin dolar ile başı belada.Yoğun biçimde dolar üzerinden borçlanmış durumda.Eyalet ve federal borçlar doğrusal değil-üstel biçimde artmakta.ABD , e ticareti artırmaya daha yukarı çekmeye çalışıyor.Bu nedenle elektronik para-bitcoin e bir şekilde geçebilirler.

 

1.4—Dünya da ileri dönemlerde ulusal ve büyük devletler yerine her ülke 8-10 kantondan oluşan küçük devletlere bölünebilir.Yani dünya kantonların dünyasına doğru gidiyor olabilir.Bu bağlamda ABD,Çin vs devletler kanton devletlere doğru bölünebilir.

 

1.5—Kanton devletlerin dünyasında dünya savunma,sağlık,yardım,uzay vs yeniden yapılanmaya gidebilir.

 

2—İnternet Ekonomisi:

 

2.1—Bitcoin in bütün dünya devletleri tarafından ortak para kabul edilmesi halinde e ticaret ciddi anlamda artacak.Devletler ithalat ve ihracatlarını bitcoin üzerinde yapabilecek.

 

2.2—Devletler para birimi olarak bitcoin e geçtiğinde ulusal paralar ve dolar-euro da bitcoinin belli değerine sabitlenebilecek.

 

2.3—Dünyanın bitcoine geçmesiyle ABD nin ve dünyanın dolara-euro ya bağımlılığı sona erecek.Ticaret ciddi anlamda güçlenebilir.Bankalar vs parayı yönetenler paraları kadar bitcoini yönetecek.

 

2.4—Devletler devalüasyon vs yapmak isterse ulusal paranın bitcoine sabit değerini değiştirmeleri gerekir.

 

2.5—Borsa vs aynen yeni şartlarda varlığını koruyabilecek.

 

3—Devleti internet üzerinden yönetmek.

 

3.1—Ulusal devletler e devlete geçerek ciddi ekonomi sağlamakta.

 

3.2—Devleti yönetenler için danışmanlardan ziyade yapay zeka tabanlı büyük veriden süzülen verileri inceleyerek karar vereceği için yapılacak yatırımlar daha sağlıklı olabilir.

 

3.3—Yapay zeka devleti yönetenlerin en büyük yardımcısı olabilecek.Kısaca başkan yardımcısı yapay zeka olacak.ABD vs ülkeler hızla bu yöne doğru ilerleyebilir.

 

3.4—Yöneticiler alacakları kararları internet üzerinde halka ve yapay zekaya sunabilecek ve bu sonuca göre uygulama gerçekleşecek

 

4—Üretim:

 

4.1—Üretim büyük ölçüde 3d  üretim cihazlarıyla sağlanacak.Evde plastik kaşık 3d baskı ile sağlanırken,metal bıçak ise 3d metal baskı ile gerçekleştirilecek.

 

4.2--3d ile üretilemeyenler pazara girecek.İnşaatlar 3d yazıcılar ile 4 ister ay da aydaki malzemeler ile ister dünyada yerel malzemeler ile yapılabilecek.

 

4.3--Çok parçalı cihazlar ise fabrikalarda endüstri 4 e uygun 3 d yazıcılar ile üretilecek.Örneğin otomobillere verilecek 3d yazıcı ile bazı parçalar otomobil sürücüsü tarafından üretilecek.

 

4.4—Tarımda makineli tarım-organik ürünler-tarımsal üretimde kayıpların en aza indiği duruma geçilecek. Tarımsal üretimde tam otomasyonlu-yenilebilir enerjili-yerel geliştirilmiş tohumların kullanıldığı-kimyasalların en az kullanıldığı-bitki zararlıları-ortaklara karşı organik çözümler ön plana çıktığı-üretim ve hasadın uydu destekli planlaması sürecine geçilebilir.Bu ortamda insan ömrü daha uzayabilir.Hayvanların daha sağlıklı besinlerle beslenmesi-sürdürülebilir balıkçılık ve hayvan hakları ön plana çıkabilir.

 

5—İnanç:

 

5.1--Yeni dönemde insanlar inanç olarak deizme ve bilimsel islamiyete doğru ilerleyebilir. İnsan beyni ve ruhu-bilinç üzerine daha fazla bilgi üretildiği bir dönem olabilir. Yaradılışın bilim üzerinden daha fazla idrak edileceği bir döneme girilebilir.

 

5.2--Hürriyetler, anlayışların, hakların ön plana çıktığı bir dönem olabilir.İnsanların daha fazla sanat ve bilim ile uğraştığı,açlığın en aza indiği,dünya nüfusunun 8 milyarda vs sabitlendiği için savaşların en aza indiği-savaş oyunlarının en fazla arttığı bir dönem olabilir.

 

6—Enerji:

 

6.1—2017-2040 arası doğalgazın ve yenilenebilir enerjiler ardından yenilenebilir enerjiler ön plana çıkabilir.Ana enerji kaynağı Rüzgar,Hidrolik,Dalga, Jeotermal,Fotovoltaik ve Nükleer eneriler olabilir.Bu enerjilerin sahipleri eski fosil enerji kaynağı petrol firmaları olabilir.

 

6.2—Enerji tasarrufu ve tam otomasyon ön plana çıkabilir.Ayrıca küçük ölçekli Nükleer yakıtlı santrallar ön plana çıkabilir.

 

7—Küresel Isınma:

 

7.1—Doğalgazın devreye girmesiyle salınan emisyon % 40 azaltılırken,havadan CO2 emen teknolojiler(DAC makineleri,şehir ağaçları,Termik santral kaynaklı CO2 tutma teknikleri) ve yoğun ağaçlandırma ile CO2 kaynaklı emisyon ciddi olarak gerileyebilir.Protein kaynağı olarak un kurdu,çekirge gibi böcek kaynaklı protein üretimi,yapay et teknolojileri sürdürülebilir balık üretimi,metan yapmayan bitki ile büyükbaşların beslenmesi ve et yerine Akdeniz diyeti ile beslenmenin ön plana çıkması ile büyükbaş kaynaklı metan salınımı en aza inebilir.

 

8—Eğitim:

 

8.1—Eğitimde stem ve sanat eğitimi aynı zamanda çevrimiçi eğitim ön plana çıkabilir.

 

9—Uzay:

 

9.1—Dünya yörüngesinde koloni kurulması gerçekleşirken,marsa seferler başlayabilir.Nükleer yakıtlı aynı zamanda iyon itkili motorların ön plana çıktığı uzay gemileri söz konusu olabilir.

 

10—Tıp:

 

1—Biyoenerjinin ölçülmesi-görüntülenmesi-matematik olarak alt yapısı ve tedavi araçları konusunda ciddi gelişmeler olabilir,kanser-diyabet ve romatizmanın biyolojik alt mekanizmaları saptanabilir-kanserde matematik modeller ortaya çıkarılabilir,yaşlılık bilimi konusunda ciddi çalışmalar ortaya çıkabilir,organ destek implantlarında çok yol alınabilir, bilinç,akıl,duygu gibi robotik dışı yüksek fonksiyonlar konusunda ileri çalışmalar ortaya çıkabilir





Makalenin İzlenme Sayısı : 239

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.