MAKALELER / Genç-Milenyum Kuşağı Daha Az Kazanıyor





Genç-Milenyum Kuşağı Daha Az Kazanıyor:

 

1--İngiltere’deki Resolution Foundation isimli kuruluşun yaptığı araştırmada da Milenyum kuşağı için yapılan Araştırmaya göre, bu kuşak 30 yaşma geldiğinde, bir önceki kuşağın aynı yaş dilimindeki kazancından 12 bin 500 sterlin daha az kazandığı saptanmış.

 

2--Resolution Foundation’a göre Milenyum kuşağı, 

22-30 yaş arasında 1965-1980 doğumluların aynı yaş aralığındaki geliriyle karşılaştırıldığında her geçen yıl daha az kazandıkları açığa çıkmış.

 

3--Öte yandan 1993-2015 yıllarında temizlik, tezgahtarlık, kafe-bar elemanı olarak çalışan 22 yaş İngiliz vatandaşlarının sayısındaysa % 45 artış var. Genç nesil için yarı zamanlı iş başvurularında da önlenemez bir yükseliş söz konusu

 

4--En düşük ücretli yarı zamanlı iş başvurularında bulunan 22-35 yaş arası Ingilizlerin sayılarının 1993 yılından bu yana dörde katlandığı, araştırmada paylaşılan veriler arasında yer alıyor.

 

5--Resolution Foundation Direktörü Torsten Bell, genel inanışın bir sonraki neslin daha iyi kazandığı yönünde olduğunu hatırlatarak, “Milenyum kuşağı bir önceki kuşaktan daha az kazanan ilk kuşak. Mali bir kriz içinde doğan bu kuşağı çok daha fazla ekonomik zorluklar bekliyor” şeklinde konuşuyor.

 

6-Öte yandan Afrika 2040 yılında dünyanın en geniş iş gücü kitlesine sahip olacak. IBM bu nedenle burada dijital iş gücünün temellerini atmak istiyor.


6.1--Güney Afrika kamu verilerine göre 15-24 yaş arasındaki gençlerin % 31’i işsiz

 

7--Milenyum kuşağı gençleri arasında anket yapan Monster, gençlerden "girişimci olacak kadar para kazanmadıklarını saptamış.

 

8--ABD İstatistik Kurumu'nun 2015 yılı verilerine göreyse, Milenyum kuşağının sadece % 2'si kendi işinin sahibi olduğunu belirtmiş. 


8.1--2004'ten bu yana 35 altı yaşın ev sahibi olma oranının % 21 oranında düştüğü ABD'de, Milenyum Kuşağı’nın da düşük kazanç ve yüksek fiyatlar nedeniyle ev sahibi olamadığı, hayatlarını kiracı olarak sürdürme eğiliminde olduğu görülüyor.

 

9--Milenyum Kuşağı ev sahibi olmak istiyor. % 80'i evlenip çocuk sahibi olmak, ev yatırımına girmek istiyor ancak kazançları yetmiyor.

 

10—Yorum:Dünya GSYİH artıran en büyük güç doğa(%20)-emek(%15)-Teknoloji(%65) olarak düşünülürse bu gelir piyasa sisteminin doğal sonucu olarak tepede(%1-5 lik kesimde) yığılırken genel halk toplulukları daha az kazanmakta.


10.1--Nufus artışınıda dahil ettiğinizde ileri yıllarda kuşaklara daha az gelir kayması durumu olabilir.Çözüm refahı baltık ülkeleri gibi devlet tarafından sosyal yardımlarla halka dağıtmak ve tepedeki yığılmayı halkla paylaşmak olabilir.

 

Kaynak:Para Dergisi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 210

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.