MAKALELER / Fütoroloji-1-Gelecek Yorumları-Felsefe-Uzay-Din--Bilim





Gelecek Yorumları-Felsefe-Uzay-Din--Bilim:

 

s1—Devletlerin Kaderi:

20.yy devletlerin kaderi ne olacak devletler parçalanmaya devam edecekmi.C1-Devletlerin oluşması fonksiyonu logaritmik ise 20.yy devletler ileriye aynı büyüklükte taşınacak-devam edecek.Devlet büyüklükleri aynı kalacak.


Ve orta büyük devletlerin çoğunlukta olduğu-büyük ve küçük devletlerin az sayıda olduğu-çan eğrisine göre dağılan devlet düzeninde kriz olmayabilir.


Ancak çıkan krizler büyük devletleri orta büyüklüğe getirme çabası olabilir mi.Tıpkı insan beyinde epileptik krizlerin nöron büyüklüğünü ortalama getirme çabası gibi.


Ayrıca bütün devletlerin internet destekli güçlendirilmiş parlamenter sisteme doğru kayması-etnik grupların kültürel haklarının korunduğu mevcut üniter yapıyla birleştiği sisteme doğru geçiş olabilir.

 

S2-Terörün durumu:


C2—Dünya içinde sosyolojik ve ekonomik-parasal akış olduğu sürece bu akış süper akış olmadığı sürece akışa karşı direnç oluşacaktır.Önemli olan direnci minimum yapabilmek-mutlak olarak yok etmek değil.Bu nedenle minimum suçun olduğu bir barış ortamı ancak akışın aktığı alanın geniş ve ve vizkoz-az olması-yoğun ortamlarla mümkün olabilir.

 

S3-Enerjide Durum:

C3—Enerjide sürdürülebilir ve çeşitlendirilmiş enerji sözkonusu olabilir.Toryumlu Mikro nükleer santraller- deniz ve çöl-baraj göllerinde-binaların dış cephesinde kurulu yüksek güçlü foto voltaik paneller-nehir tipi hidrolik türbinler-ofshore rüzgar türbinleri-gemilere yelkenli-uçaklara solar sistemler-ev tipi yakıt pilleri-alg ve enerji ormanlı biyo yakıtlar.Elektrikte ince elektriğe geçiş(akışkanlar mekaniği benzeşimi)

 

S-4:Uzaylılar:

C-4—Başka paralel evrenlerden karadelik vs ile evrenimize giren maddenin bize göre daha ince yapısında olan varlıkların kurduğu üstün medeniyete ve tekniğe sahip dünyayı belli çizgide ilerlemesini kontrol eden insansı-insanüstü medeniyetlerin ziyareti.

 

S-5:Üç Harfliler:

C-5:Etkilerinin bilimsel olarak incelenmesi gereken belki Hiçbir zaman bilimsel hale gelemeyecek bir konu.Mevcut bilgi ile idare edilen bir konu.

 

s-6:Ruh Varmı:


c-6:Her varlığın bir sürücüsü olması gerekir.Beden bir makine-bir cihaz olup iyi bakar ve korurursan sana iyi hizmet eder.Ahiret bir bilinmez konu.Kuantum seviyede –mutlak hiçliğin ahiret olabileceği düşünülebilir.


Hiçbir zaman bilimsel hale gelmeyecek konu.Mevcut bilgiye göre kabiri iyi olan-cennet,kabiri kötü olan-cehennem,ve araf-tarafsız-spatyom ın olduğu bir bekleme yeri.Cuma akşamları-izinli günlerde eve-sevdiklerinize ziyaret yapabilirsiniz.

 

S-7:Dinler Ne Olacak:


C-7:Avrupa-Kuzey-Güney Amerika vs Hristiyanlar bir yaratıcının olduğu din in olmadığı deizme kaymakta. Kiliseye gidecek adam sayısı hızla azalmakta.Deizm internet yolu ile İslam-Budist-Hint dünyasına da hızla geçebilir.


Din adamları ortaçağdan kalan bilgi ile değil kuantum bilim vs ile yaradılışı anlamaya çalışmalı.Uzayda yaradanı hissedecek insanlara ihtiyaç olabilir.Dinlerin uzay versiyonu yola çıktı mı.

 

S-8:Ahlak Durumu:

C-8:Dinle –Din olmadan ahlak gelişiyor mu.Herhalde.

 

S-9:Yeni Ekonomik Sistem:


C-9-Bankaların üstüne para verdiği-robotların iş aldığı-insanların bilim-sanat yaratıcılık gerektiren işlerden para kazandığı sürdürülebilir kapitalizme doğru bir gidiş olabilir.

 

S-10:Uzaya çıkış:


C-10—Bütün devletlerin uzay ajanslarını kurduğu uzaya açılmaya başladığı günler yakın olabilir.

 

S-11:Tıpta Gelişmeler:

C-11:Organ destek sistemlerini-3 d yazıcılardan %50 iş yapar organların üretildiği-her türlü cihaz ve implatın üretildiği çözümü daha önce olmayan hastalıklara çözüm üretildiği-beyin araştırmalarında nöral yapıların anlaşıldığı ancak bilinç konusunda tosladığı bir döneme giriliyor olabilir.

 

S-12:Nüfus ve Gıda-Ekoloji:


C-12:Nüfusun logaritmik olarak 12 milyar kişide sabitlendiği-yeni ekonomik gıda kaynaklarının devreye alındığı-gıdanın yeteri kadar adaleti dağılıma gireceği ekolojik ortamların korunacağı ve geliştirileceği bir ortama giriliyor olabilir.

 

S-13—Küresel Isınma:


C-13:10 yıl içinde petrol yerini sürdürülebilir enerjilere ve teknolojilere bırakabilir.

 

S-14:Fizikte-Teknikte Devrimler:


C-14:Yerçekimini yok eden cihazlar-oda sıcaklığında süper iletkenler-ısıyı dalga olarak yutan jeneratörler-son derece gelişmiş yapay zeka-son derece gelişmiş inşaat-tıp-imalat 3 d yazıcılar-son derece gelişmiş implantlar-mikro toryunlu santraller-uzaya rutin giden-gelen uzay araçları-süper kaygan yataklar

 

S-15-Turizm:


C-15:Bütün dünyada insanların uzay vs dahil gezmesi imkanın artması ile kültürler arasında oluşan yüksek hoşgörü düzeyi çatışmaları en aza indirebilir.

 

S-16:Eğitim:


C-16-Dünya ülkelerinin PISA yüksek puan yapan Fin vs eğitim sistemlerine geçiş yapabilir.Çevrimiçi online internet tabanlı eğitimin yaygınlaştığı insanların yüksek öğretim aldığı bir düzene doğru gidiliyor olabilir.

 

S-17:İlk İnsanın oluşumu:


C-17:Paleontolojik fosil kayıtları ve gen analizleri ilk 15-20 kişilik insan grubunu güney afrikada mağarada ortaya çıktığını buradan Ortadoğu-oradan orta asya-oradan amerikaya ve avrupaya geçtiği şeklinde.


Bu grup insanları evrime göre insansı mayumlardan mı gelişti yoksa uzaydan oraya zumlandıları bu bilinmiyor.


İlk insanların olması insan medeniyeti ve onun ürünü olan kapitalizm-mülkiyet kavramları oluştu.Doğada mülkiyet yok.Herşey herkese aittir.İtalyanların gen analizleri,köklerinin türk olduğu şeklinde bir çalışmada yapılmış durumda.

 

S-18:Yaratıcı Konusu:


C-18-Çoğu insan bu mükemmel evrenin bir yaratıcısı olduğunu düşünmekte. (Deizm).Dinler bu yaratıcının peygamberlere gelen vahiy yolu ile insanların yaşamını biçimlendiren-öğütler veren kutsal kitaplar ile kendini ifade etmekte.


Yaradan mükemmel-yaradanın eşi ve benzeri yok-ne düşünüyoranız o değil.Enerji diyorsanız enerji değil-kainat diyorsanız o da değil.Ona ancak bilim ile yaklaşabilir aşk ile varabilirsiniz.

 

S-19:Kainat:


C-19:Birçok değişik şekilli-simit-küre-tor vs değişik evrenlerin iç içe geçtiği karadelikler ile birbine bağlı olduğu boyut yükseldikçe daha ince yapılı varlıklara doğru ve daha üstün medeniyetlere geçildiği bir uzay-zamanda mekan içinde evrenler ağı



Makalenin İzlenme Sayısı : 225

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.