MAKALELER / MultipleSkleroze Karşı Japon Beslenme Yöntemi





MultipleSkleroze Karşı Japon Beslenme Yöntemi:

 

1--Sağlıklı beslenen Multiple Skleroz hastalarında, hastalık süreci daha yavaş ilerlediği gibi bedensel bozukluklar da sağlıksız beslenenlere kıyasla daha hafif oluyor diyor araştırmacılar.

 

2--Sonuca göre bol miktarda meyve, sebze, süt ürünleri ve tam tahıl ürünler tüketenlerde hastalık, % 20 daha az bedensel engele neden oluyor, Hatta sağlıklı beslenme depresyondan da koruyor.

 

3--Sağlıklı beslenenler genelde daha az sigara içtikleri gibi daha fazla spor yapmışlar. Bu faktörler de hastalığın daha hafif seyretmesine neden olmuş olabilir diyor uzmanlar.

 

4--Özellikle de hayvansal yağlarda bulunan doymuş yağ asitleri Multiple Skleroz'a da yol açan iltihaplanmalara neden olabilir. Örnegin yağın en az tüketildiği Japonya'da Multiple Skleroz hemen hemen hiç görülmez.

 

4.1--Balık ve bitkisel yağlar olumlu etki yapryorlar. Çünkü bunlar iltihabı önleyen doymamış yağ asitleri içerirler. Bu konuda bağırsak florası da etkili olabilir. Ve bağırsak florasıda beslenmeye bağlıdır.

 

5—Afrika ülkelerinde, Sahra'nın güneyinde mesela insanlar genelde bitkisel gıdalarla besleniyorlar. Dolayısıyla da Avrupalı insanlardan çok daha farklı bir bağırsak florasına sahipler. Ve bu bölgede neredeyse hiç kimse MS hastalığına yakalanmıyor.


5.1--Prof.Dr.Oytun Erbaşın tanımladığı gibi vucutta çeşitli isimler verilen hastalıkların büyük kısmı enflamasyona bağlı oluşan hastalıklar ve enflamasyon


motor sinirleri tutarsa.... parkinson


duygusal sistemi tutarsa....depresyon


beyinde karar sistemini tutarsa....şizofreni


hafızayı tutarsa........alzheimer adı verilebilir mi.


5.2--Kısaca beyinde ve vucutta tutulduğu ve bölge ve onun enflamasyonu.


5.3--Zira enflamasyonu önleyen balık yağı ve d vitamini depresyona ve şizofreniyede iyi gelmekte.


5.4--Enflamasyon ve ona bağlı bozulan beyin hormon sistemi ve doğu bozukluğu ve bilginin işlenmesinde oluşan bozukluk.



Kaynak: HBT-Sayı: 91- 22 Aralık 2017

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 181

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.