MAKALELER / Bilinçaltı-Ruhsal Mukavemet-Memler





Bilinçaltı-Ruhsal Mukavemet-Memler:

 

1—Bilinçaltının özellikleri:

 

1—Ruhsal Mukavemet:

 

1.1—İnsanda beyin geleceği tasarlarken ürettiği düşünceler ve tüm deneyimler bir sonraki adımda kullanılmak üzere bilinçaltına atılır.Bilinçaltı bir nevi yaşanmış tüm deneyimlerin-hurda deposudur.

 

1.2—Bilinçaltına itilen tüm bilgiler kişinin algılamasına bağlı olarak +:pozitif:kişi için olumlu,-:negatif:kişi için olumsuz olarak tasnif edilirse ve bilinçaltını bir kap gibi düşünürsek kaptaki toplam +:pozitif ile,-:negatif lerin farkı yani toplamı ruhsal iyiliği belirler.

 

1.2.1—Örneğin gün için +400 birim,-200 birim duygu yükü oluşmuşsa toplamda +200 duygu yükü oluştuğu kabul edilebilir.Kabın hacmi 150 birim ise bu kişide öfori hali-aşırı iyilik hali yaratır.Eğer kişinin günlük duygu yükü -300 birim olsaydı bu kişide depressif ruh hali yaşatacaktı.

 

1.3—Eğer kişinin depresyon sınırı -1000 birim olsaydı ve bir test ile saptansaydı.Kişi bu sınıra eriştiğinde depresyona gireceği düşünülebilir.

 

1.4—Eğer kişinin şizofreni-ağır bunalım eşiği -1500 birim ise bu eşikte kişi ağır bunalıma girer.Ruh sağlığını kaybederek benlik regresyona giderek ilkel yaşama girebilir.

 

1.5—Ruhsal olarak oluşan bu süreçlere paralel beyinde her an beyini yöneten nörotransmiter-hormon aktivasyon tablosu oluşur.

 

1.5.1—Aynı zamanda beyindeki nörotransmiter aktivasyonları, bir kaotik diferansiyel denklem tarafından idare edilir.Ruhsal lojik sürecin bozulması ile bu denklemde peryodik-lineer yapılar oluşabilir.

 

1.5.2—Yapılan genetik analizler temel akıl hastalıklarının-depresyon,otizm,şizofreni,bipolar bozukluğun aynı gen ifadelerinin varyasyonlarını içerdiği saptanmıştır.

 

1.5.3--Bu anlamda akıl hastalıklarının muhtemel diferansiyel denklemi K1=DA/5HT, K2=NA/ACH, K3=AD/GABA katsayılarına sahip bir denklem olabilir.

 

DA:dopamin,5HT:serotonin,NA:noradrenalin,ACH:asetilkolin,AD:adrenalin,GABA:gama amini butrik asit vs.

 

1.5.4--Makina Müh.dersleri içinde anlatılan Makine titreşimleri konusu içinde yer alan rezonans diyagramı muhtemelen ruh hastalıklarının oluşması(aynı zamanda hücrede kanser mekanizması) için modelleme olarak önerilebilir.

 

1.5.5--Yani ruhsal yapı eşik değeri aşan ruhsal yük nedeniyle rezonansa girerek akıl hastalıkları spektrumunu oluşturmakta.

 

1.5.6--Rezonans diyagramında X ekseni-DA/5HT,y-ekseni:NA/ACH, sönüm faktörü:AD/GABA olarak kabul edilebilir.Aynı modelin kanser mekanizmasında karşılıkları önerilebilir.

 

1.6—Yukarıda anlatılan psikolojik kap kavramı biraz daha ileri modelleme olara psikolojik cisim kavramına ötelenebilir.

 

1.6.1--Ruhsal cismi , uzayda-3 boyutlu bir sabun zarı gibi düşünürsek temel 3 duygu(ki bu duygular çok sayıda olduğu belli)-(maslovun temel ihtiyaç sıralaması) x,y,z eksenleri olarak açlık,susuzluk, barınma temalı duygular olarak belirlenebilir.

 

1.6.2--Eksenlerin pozitif yönü duygunun pozitif olduğunu,duygunun şiddeti ise duygunun eksende şiddetini belirlerse  vede duyguların şiddetini ölçen bir test tekniğimiz(holmes-rahe skalası gibi)  varsa bu 3 boyutlu uzayda bu zara anılan duygu kuvvetleri-oklar olarak dıştan etkir.

 

1.6.3--Bu zarın bir et kalınlığı ve bir çapı olacaktır.Bu zarın üzerine gelen pozitif ve negatif duyguların bir yönü ve şiddeti olup,zarın içinden dışa doğru tepkilerde oluşacaktır.

 

1.6.4—Kişide duygusal tepki vektörel olarak oluşur.Gelen dış etki(fd)+kişinin ilgili olaya kanaat tepkisi(fi)nin vektörel toplamı,tepkiyi(ft) verecektir-(vektörel olarak- fd+fi=ft).

 

1.6.5—Bu sonuç tepkiye göre zarda gerilme oluşacaktır. Gerilme negatif ise kişinin benliğine karşı-ruhsal yapıyı zorlayan negatif gerilme,gerilme pozitif ise ruhsal yapı için olumlu bir gerilmedir.

 

1.6.6—Zarda oluşan gerilme ifadesi, zarın çapı ve et kalınlığına bağlı olarak mukavemet formüllerine göre ifade edilebilir.Burada zarın et kalınlığı ve zarın çapının  test tekniği ile saptanabilecek biyolojik veya ruhsal test tekniği karşılığı olacaktır.

 

1.6.7—Bu psikolojik cisimde herhangi bir anda dış etkiler ve içtekilerin vektörel toplamına bağlı oluşan gerilmenin, bir test ile saptanabilecek emniyet gerilmesi sınırına kadar zar dayanacaktır.

 

1.7—Bu zar, ruhsal uzayda basit bir diferansiyel denklem olarak,bir deniz anası-balon gibi çapını artırıp-azaltarak titreşir.Burada psikolojik cismin çapı muhtemelen R= DA/5HT aktivasyonu tarafından idare ediliyor olabilir.

 

1.7.2--Aşırı streste,psikolojik cisim çapını R yi azaltarak-büzüşerek gerilmeyi psikolojik cismin yüzeyinde azaltmaya çalışır.R nin azalması, DA aktivasyonun azalması-5HT nin artması anlamına gelir.

 

 

1.7.3—Kişinin ruhsal-psikolojik cisminde oluşan gerilme depresyon sınırına eşit hale gelirse kişi depresyona girer.(hayvanlar içinde olabilir) Bu eşik değer depresyon sınırıdır bir üst emniyet sınırı ise kişiyi şizofreniye vs götürebilir.ve bu elastik gerilmeler uzun süre bilinçaltında kalırsa plastikleşir sonuçta hasta ömür boyu ilaç kullanarak ruhsal dengesini korumaya çalışır.

 

1.8--Gerilmeleri bilinçaltından bilinçüstüne çıkarmak-deneyimlemek temel tedavi yöntemidir.Zira ruhu onaran ruhsal mekanizmalar çalışmaya başlar.Kişiyi ilaçlar tedavi etmez kendi bedeni ve onarım mekanizmaları tedavi eder ilaçlar sadece araçtır.

 

1.9—Beyinde her düşünce fonksiyonuna bir kompleks fonksiyonlu(a+ib) dalga fonksiyonu eşlik eder.Fonksiyonun i li kısmı düşünceyi,reel kısmı-a düşüncenin somut hale gelen kısmını içerir.

 

1.9.1—Uzun süre yapılan tekrarlar bu dalga fonksiyonun bir kuantum dalgası gibi çökmesine neden olabilir.


1.9.2--Bu dalga fonksiyonun yığılması için yapılan tekrarın sonucunda dalga fonksiyonu çöker ve düşünce realize edilir.Kişi 21 gün dua eder ve zengin olur.

 

 

2—Memler:

 

1—İngiliz psikolog susan black mooor e nin tezi olan memler,insanda veya çevrede oluşan düşünce süreçlerine bağlı olarak oluşur.Bunun kültürümüzdeki karşılığı ağırlık olabilir.

 

2--Çevremizde düşünce süreçlerine bağlı her an milyonlarca mem balonu uzaya saçılmakta.

 

3--Memler ilkel bir canlı-organizma gibi çoğalmaya-gelişmeye çalışır.Bunun için insan zihinlerini etkilemeye çalışır.

 

4--Kısaca insanlar-hayvanlar bir mem makinası olarak kabul edilebilir.

 

5--Memlerin en iyi karşılığı kültürümüzde ağırlık olarak nitelenebilir.

 

6--Memler pozitif memler-baloncuklar,negatif memler-baloncuklar olarak nitelenebilir.

 

7--Memler insan ırkının gelişmesini sağlan en güçlü mekanizma olabilir.

 

8--Küçük bebekleri ağırlığa karşı yastık altlarına metal kaşık koymak,evi ağırlıktan arındırmak için bir takım-sandal ağacı vs tütsü yakmak,nazar taşı bulundurmak,kurşun dökmek,yastığın altına sarımsak koymak hep bu uygulamala memlerin etkisini nötralize etmek için uygulanır.

 

9—Ortamdaki mem akışı ortamın iyilik halini belirler.Ortamda negatif iyilik hali varsa küçük çocuklar bir neden olmaksızın ağlamaya başlar.Hayvanlar sinirli olur.

 

10--Havanın klimatolojik durumu bu mem akışını değiştirir.Yoğun ortamlarda bu akış hızlanır.Akış türbülansa kaydımı bu dirençler-negatif memler çok yüksek değerlere çıkabilir.


10.1--Bu nedenler ortamlarda akışı lineer-laminar sınırda tutmak şarttır.Bunun için akış hızı ve yoğunluğu düşük tutulmalıdır.Bunu sağlayan ise konuşma ve iletişimin hızını ve yoğunluğunu düşük tutmak-sakin -ağır konuşmak olabilir.

 

3—Bilinçaltının Özellikleri:

 

1—Kişinin bilinçaltı kişininin geleceğini-fakirliğini-zenginliğini belirleyebilir.

 

1.1--İstediğiniz hedefe gitmeniz için gerekeni yapan yer bilinçaltı olabilir.Bilinçaltındaki hedef takozlarını temizlediğinizde hedefe varabilirsiniz.

 

2—Bilinçaltını temiz tutmak-temizlemek ile hayatınız çok daha güzel hale gelebilir. Bilinçaltını temizlerken samimi olarak-inançlı olarak pozitif sözleri vs büyük oranda görsel olarak-yazı tekrar etmek gerekir ve toprak gibi düşünürsek bilinçaltını bozuk ve doğal olmayan atıklardan temizlemek gerekir.

 

3—Bilinçaltı bir çocuk gibi anı yaşar.Gelecek ve geçmiş yok an vardır.İyi ve kötü-ahlaklı-ahlaksız gibi kavramlar bilinçlatında yoktur.Bu nedenle ibadet ederken aklımıza her tür fikir gelir.

 

4—Bilinçaltını yöneten limbik sistem-duygusal sistem-içimizdeki çocuk genellemeler yapar.Yaptığı genellemelere göre duygusal yükleri aynı işaretli-aynı renkli duygu yüküne göre tasnif eder.

 

5—Bilinçaltı şimdiyi yaşar.me-ma kelimelerinden anlamaz.gelme dendiğinde gel,yapma dendiğinde yap,kırma dendiğinde kır anlar.Bu nedenle ma-me kullanılmamalı.


5.1--Bilinçaltına düzgün sinyal gitmesi için Kazasız belasız yerine sağlıcakla git demek uygun olur-hız yapma dendiğinde hız yap anlar.asla kelimesi kullanılmamalı.asla yapma dendiğinde onu yapar.

 

6—Bilinçaltı görüntülerle-(%70)- çalışır.Bu anlamda olumlu yazılar-ifadeler önemli.Herşey yolunda-başarılıyım-kariyerliyim-zenginim demek-yazmak önemli.

 

7—Bilinçaltındaki negatiften kurtulmak için örneğin 21 gün tekar etmek gerekir(nöronlar 21 günde bağlantıyı sağlamlaştırıyor)-sigaranın zararına karşı yazısına karşı  “ sigara yerine akşam kahvesi”  yazısı.

 

8—Çocuklukta-7 yaşına kadar suçluluk ve değersizlik duygularına yer vermeyen konuşmalar bilinçaltı için oldukça önemli zira ömür boyu bu kodlarla yaşarsınız-gidersiniz.

 

9—Sonuç olarak bilinçaltı kayıtlarını temiz tutmak eğitimleri sağlıklı toplum için herhalde şart.

 

Kaynak:youtube-Bilinçaltını pozitif kodlama-Serpil ciritçi.





Makalenin İzlenme Sayısı : 248

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.