MAKALELER / Beyin-Bilinç-Ruh





Beyin-Bilinç-Ruh:


1—Beyinde tüm davranışlar nörotransmiter-beyin hormonları aktivasyonlarca kaotik diferansiyel denklem tarafından idare edilir.


1.1--EEG deki kaotik yapının matematik analizi beyinin sağlığı veya hastalıkları konusunda bize sayısal veri sağlayabilir sağlığa giden yolda istikamet sağlayabilir.


2—Beyinde bütün bilişsel süreçler halografik olarak icra edilir.Halografi ile parça ile bütüne-bütün ile parçaya erişebilir.


2.1--Ruhsal yapının bütünselliği halografik yapı sayesindedir.Halografik yapı nöronların birleşme noktalarında biyokimyasal süreçlerle tanımlanır.


3—Bilinç bir yaklaşıma göre maddenin sanal boyutta halleri olan bir yapı-bilinç atomları olabilir.Bu anlamda değişik ortamlarda değişik madde bilinçleri de olabilir.


3.1--Bilinç maddede çok seyrek olmasına karşın tek hücreliden çok hücreliye oradan da insana doğru olacak biçimde insanda en yoğun bilinç hali oluşmakta.


3.2--Kısaca Beyin bir nevi bilinç atomlarını yoğun biçimde sağan ve onu kullanan bir biyolojik makine olabilir.


4—Bilinçin öznel hale gelmesi-ben bilinci beyinde göreli diferansiyel yapı ile mümkün olabilir.Kısaca birinin diğerine göre fark yapması-diferansiyel yapı bu bilincin kullanımının alt yapısını sağlayabilir.


4.1--Beyinde hücrelerin birbirine göreli diferansiyel işlem yapması bilincin benleşmesini sağlayabilir.


5—Yaşamı sağlayan-can denilen şey,Wilhelm reich in orgon dediği  güneş kaynaklı yaşam enerjisi olabilir.


5.1--Vucutta hücrede DNAdaki  yapı bu enerjiyi kullanarak yaşamı devam ettirir.


5.2--Benzer anlamda bilinç atomları da  maddenin tabiri caiz ise yaradanı tespih etmesini sağlayan bilinci-zikri sağlar.


6—Cenine gelen canlılık ile bilinç ve ona bağlı içimizdeki çocuk-ruh oluşur.İnsan ölüm ile bulunduğu-evrildiği bilgi durumu ile ahirete kuantum kuyusunda atılır-geçiş yapar.


6.1--Bu durumda Ruh elde ettiği bilgi ile vede yaşamın ruhunun derisinde bıraktığı izler dahilinde sonsuzluğa yelken açar.


7—Aynı noktadan hareket eden Bilgin ile derviş yola çıktıklarında bilgin bilim ile derviş aşk ile hareket eder.


7.1--Bilgin ile derviş çıktıkları yolculukta,sınıra geldiklerinde bilgin ilerleyemeyecek duruma gelir ya ateizme kayar yada bulunduğu noktada zikre devam ederken derviş daha ileri menzillere doğru kanat çırpmaya devam eder.


7.2--Tüm kainat yaradanı zikreder ve bunu kuantum seviyede yapar ve bunu sağlayan maddenin bilinci dir.Bu bilinç, bilinç atomları ile sağlanır.





Makalenin İzlenme Sayısı : 239

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.