MAKALELER / Memler





Memler:

 

1--Tanım:Düşüncelerimizi yönlendiren ve düşünce aktarımında belirleyici bir yol üstlenen Bilinçdışı düşünce türü olan memler, kuntal yapıda bakteri yada daha gelişkin düzeyde organizmalar olarak tanımlanabilir.Halk arasında ağırlık olarak tabir edilen şeyler de mem olabilir.

 

2--İngiliz psikoloğu susan Black More ın tezi olan memlerin özellikleri şunlar olabilir:1-Fikir ve davranış örnekleri  olan memler kendilerine özgü yaşam sürerler ve kendi gelişimleri için İnsanların (belki hayvan ve bitkileri) geçici olarak kullanırlar.

 

3--memler homosapiensin  evriminde genlerden sonra ikinci en önemli olgudur.     

 

4-Çok güçlü memler insanlara bunları çoğaltmaları  için komut verebilmektedir. kaba ve çirkin sözlerde memler unutulurken , ince ve anlamlı, şakalı sözcükler  ile memler  yayılmaya devam ederler.

 

5--Dedikodu türü konuşmalar,beynin  arkasında kalan sıkışıp kalan memlerin serbest kalmasını sağlar.

 

6- Yazı,matbaa,fax,Radyo birer mem aracıdır.

 

8--Fedakar  davranıştan kasıt, Kişinin kendi memlerini diğerlerine güçlü biçimde iletilmesini sağlamaktır .

 

9--Evrim;Bin yıllık süre içinde kafatasının biyotopunda yürürlükte olan öznelerin hayali tasvirlerinin üreten memleri yaratmıştır.

 

10-Memlerin üretiminde;kortekste biliş akışı çok önemlidir  memler bu akışın doğal sonucu olarak oluşmuş bir nevi direnç gibi ele alınabilir. Direnç anlamında mem üretimi, akışın debisinin  karesi ile doğru, bu akışın kontrol edildiği  beyin alanın 5. kuvvetiyle ters orantılı  olarak oluşur.

 

10.1--Akış hızı arttıkça, yada temsil edilen beyin azaldıkça,mem üretimi artar türbülansta  sadece akış hızının karesi ile doğru orantılı olarak artar.Kısaca memsel üretim için; insanlarda biliş akışı hızı belirli bir değerin üstünde olmalıdır.

 

10.2--Memlerin kontrolunu sağlayan parametrelerin kullanılması ile dünyamıza da huzur  gelecektir Şehir karmaşası şehirde yüksek iş hızı, uyuşturucuların kullanımı, doğal olmayan mimari biliş akışını hızlandırarak  mem üretimide bir çok karşılığa terör ve cinayet olaylarına neden olabilmektedir.

 

11--Memler elektromanyetik  dalgalarının bazı boylarından etkilenebilir Bu imkan bize memleri  olmaları gerektiği miktarda tutmamız için iyi bir araç olabilir Özellikle akıl hastaneleri,yoğun bakım üniteleri ve istihbarat odalarında  bu cihazlara gerek olduğu açıktır.

 

11- Bir çok sahte peygambere vahiy gelmesi, bazı liderlerin tarikatler  yoluyla bir nevi bilgilenmesi yada hipnozda deneği söyleten memler olabilir.

 

12--Memler sonuçta düşünce süreçlerinin bir   parçasıdır.  Memler; karınca benzeri basit fonksiyonlara sahip, bir araya geldiklerinde olağan üstü önem kazanan,beynin zihin uzayında ürettiği lojik kuantal  yapının sonucu olan fiziksel özellikleride olan yazılım paketleri olabilir.

 

13--Düşüncenin blokajı (dopaminerjik blokaj )ile bunları kişiye etkilemesi yada bunların kişinin korteksinde üretimi en aza inebilir.

 

14--Cinnet gibi vakalarda etik ve ahlaki normalar uymayan karakterdeki memler, İnsan davranışını Anlık olarak kontrol etmeye ve kendi isteklerini gerçekleştirmeye çalışabilir.

 

15--Memler organizma düzeyinde olabileceği gibi bakteri düzeyinde gelişkinliğe sahip olabilir.

 

16--Mem in enerji seviyesi yüksek ise daha yüksek enerji seviyeli bir varlıkla düşük ise düşük enerji seviyeli bir insanla sembiyotik yaşayabilir. 

Obsesyonun temeli mem ler olabilir.Genellikle mem, bir insana, enerji koridoru olan ağızdan girip, kana karışarak vücutta belirli bir bölgede aktif veya inaktif olarak yaşayabilirler. Bu anlamda esneme ile vücuda girip çıkabilirler.

 

17--Mayaların insan kurban etme törenlerindeki amaç enerji seviyesi düşük memleri,negatif duygu ve enerji ile beslemek düşüncesi olabilir.

 

18--Sufilerin kullandığı bazı mantralar ile dinlerde dualar,(kelimeler ile zihni biçimlendirme) zihin uzayını memlerden steril hale getirilebilir.

 

19--Mem, davranışını bir dalga fonksiyonuna bindirilmiş aktivasyon olasılığı ile gerçekleştirilebilir. Sabit hızlı dalga fonksiyonu ile bu gerçekleşmez.

 

20--Hiperaktif zihinde mem in istediği olan dalga fonksiyonu çökerek kişiye istediğini yaptırabilir Uyusturucular ile beynin biliş hızı artar Bu da mem in istediğini gerçekleştirebileceği ortamdır .

 

21--Memler ruhsal olmayan kunatal organize enerjik yapılardır

 

22--Kitle iletişim araçlarının ürettiği memler ile toplumlar kontrol edilmeye çalışabilir.

 

23--serbest bir mem insanın bildiğinin ötesini bilemez.

 

24--memlerle  ilgili olaylar tarihsel süreçte farklı kültürlerde (arap,İskandinav,ortaasya )farklı isimlerle anlatılmaya çalışılmıştır.

 

25--Memlerin vücuda girişi muhtemelen esneme anında ağız yoluyla olmaktadır Vücuda giren mem bağırsaklardaki yada  ilgili organdaki serotonin aktivasyonunu etkileyerek kişinin davranışında etken olabilir. Bunun nedeni,serotonin aktivasyon frekansı ile kuantal yapılı memin frekanslarının kilitlenmesidir. Serotoninin en büyük kaynaklarından biriside ikinci bir beyin olan bağırsaklarıdır Yine vücuda karışan mem dışkı yoluyla atılabilir.

 

26--Dualar anti memetik yazılımlar olarak memelerin ağız yoluyla dışarı atılmasını sağlayabilir.. ABD de Bir çocuğun vücundan şeytan çıkarma seansı sırasında, beyin görüntüleme tekniği ile alınan görüntülerde, beynin serotonin aktivasyonun yoğun olduğu bölgelerinde aşırı faaliyet artışı tespit edilmiştir.

 

27--Psikotroplar, memeleri vücuttan esneme suretiyle dışarı atarlar (çocukların gece yatağı ıslatmalarında kullanılan antidepressanlar ile memler dışarı atılırken-   alkol-uyuşturucu vasıtasıyla ,vücuttan içeri alınabilir.)

 

28--Ayrıca yağmurlu yada aşırı sıcak - aşırı soğukta çoğalan memler, insanlarda-hayvanlarda  rüyaları etkileyebilirler. Oruç,perhiz,ibadet,  gibi davranışlar, serotonin aktivasyonunu etkilemek suretiyle memlerin vücuttan atılmasında etken olabilir. Çözüm:Antidepressanların en doğalı yani serotonin yapımına katılan C vitamini+Oksijen.

 

Kaynakça:CBT-694-/18




 




Makalenin İzlenme Sayısı : 181

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.