MAKALELER / İntihar Düşüncesi Bilince Ulaşmadan Saptanabiliyor-Beyinde




Beyinde Tipik Değişim İntihar Düşüncesi Bilince Ulaşmadan Saptanabiliyor.


1—Depresyonlu hastaların EEG sonuçları inceleyen Amerikalı psikologlar ,intihar  eğilimi gösteren  bir işaretin bulunduğu -ilginç bir keşif yaptı:Bu teknikle intihar düşüncesi henüz biçimlenmeden görülebiliyor.


2—Depresyon ilaçları 25 yaş altında intihar düşüncesini engellemediği-25 yaş üstünde ve en iyi 65 yaş üstünde faydalı olmakta.


3-- Beyinde Tipik Değişim İntihar Düşüncesi Bilince Ulaşmadan haftalarca önce  görülebilmekte.


4—Muhtemelen orta ve sağ ön beyin kabuğu nöron etkinliğiyle ilgili olabilir.


5—Bu yaklaşıma göre intiharı besleyen düşünce şekli,bilince ulaşmadan-intihar eylemini gerçekleştirme  saptanabiliyorsa potansiyel hastalarda EEG anlizi ile bu yapıya sahip hastaların psikoterapi-(ki ilaç tedavisinden daha değerli olabilir) ile bu düşünceden uzaklaştırılmaya yönelik programa alınabilir.


6—İntiharın ey yüksek olduğu ülkeler :1-Fransız Guyanası,2-K.Kore,3-G.Kore,4-Rusya vs.bu ülkelerin ortak özelliği insanların intiharın günah olduğunu söyleyen bir dini düşünceden daha uzak olmaları olabilir mi.


6.1--Din insana ölümden sonra ahireet hayatı olduğunu söylüyor.Maddeci düşünce ise her şeyin bu dünya ile bittiğini ve insanın makine olduğunu iddia ediyor.Hiçbir zaman ispatlanamayacak olan ahirete ve ruha iman insanı makine olmaktan uzaklaştırıyor olabilir mi.


Kaynak:Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi




Makalenin İzlenme Sayısı : 190

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.