MAKALELER / İçimizdeki Çocuğun Psikolojisi




İçimizdeki Çocuğun Psikolojisi:

 

1—Çocuklar benimsediği hayvanı tanıyarak kendi karakterini yapısını tanımakta ve keşfetmekte.Bu hayvanlara düşlerinde yer vermekte.


1.1--Aynı zamanda hayvanlar çocuğun ruhsal kazanç ve kayıplarında somutlaşabilmekte.Özellikle psikolojide kullanılan sceno testlerinde bu durum açığa çıkmakta.

 

2—Hırsız çocukların-gençlerin % 83 Sceno testlerinde tilkiyi seçmekte ve baş oyuncu yapmakta.Kişiler kini ve hırsını tilki ile somutlaştırmakta. 


2.1--Çocuk iç aleminde ruhsal gelişimi süresince kazanç ve kayıplara uğramakta ve kayıplarını düşlerinde ve hayatında bu kayıpları somutlaştıracak yapılara girebilmekte.


2.1--En önemli eksiklik sevgi ve güven duygusunun eksikliğine bağlı oluşan ruhsal yapılar olabilmekte. Çocukların yaptıkları,hırsızlık vs cezalandırma ile çözülememekte-eksik olan duygusal kütlenin-gıdanın tamamlanmasından başka bir yol da bulunmamakta.

 

3—İleri yaşlarda Köpek sahipliği,çocukluktaki kimsesizliğe karşı korunma mekanizması olarak kullanılmakta.


Sceno testinde krokodili seçen çocuklar dış görünüşleri uysal olsa bile gece uykusunda sıçrayan,astımı olan, okula gitmeyen çocuklar olabilmekte.

 

4—Çocuklarda baba baskıları ayı veya uzun hortumlu fil ile sceno testinde somutlaşırken, yılan,sıçan,fare,domuz ise cinsel problemlere işaret etmektedir.

 

5—Sonuçta çocuğun sağlıklı ruhsal gelişimi için gereken süreçler tamalanmadığında,çocuk bu eksikliği sceno testlerinde hayvanlarla somutlaştırmakta,baskı vs eksikliği telafi etmeyip süreci daha da kötüleştirebilmekte. 


5.1--Kısaca çocuk sevgi ve güvenle büyür ve ruhsal gelişiminde gıdasını bunlardan alır.Yaşı 50 ye de varsa problem-yara olduğu gibi durmakta hatta kişi bu haliyle vefat etse bir değerlendirmeye göre ahrette bile aynı ruhsal yarası aynen devam etmekte.Bu nedenle ruhsal yaraları yaşamda tedavi etmek oldukça önemli.





Makalenin İzlenme Sayısı : 199

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.