MAKALELER / Atla Terapi- Hippoterapi





Atla Terapi- Hippoterapi:


1--Hastalar Atlı Spor ve Cirit Kulüplerin sahasında ata bindirilmek suretiyle tedavi çalışmaları yapılmakta.


2--Cirit sahasında seyisler tarafından atla gezdirilirken bazı öğrenciler atlara binmekte direnirken, bazı öğrencilerin ise bindikleri attan inmek istemedikleri gözlenmektedir.


3--Hippoterapi’nin özellikle 4 yaş üzeri daun sendromu, zihinsel engelli, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklara uygulanmakta.


4--Özel eğitim öğretmenleri bu uygulamanın çocukların duygusal, psikolojik, sosyal gelişimine de katkıda bulunduğunu ifade etmektedirler.


5--At yardımıyla tedavi yönteminde, atın çok boyutlu hareketlerinden faydalanarak engelli çocuklarda zihinsel, fiziksel ve bedensel yönden gelişimine yardımcı olunmakta.


6--Bu yöntem alternatif ve tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olup,Atlar ve çocukların yürüyüş şekilleri birbirine çok benzediğinden, ata binen çocuk, atın yürüyüş şeklini benimsiyor.


7--Çocuğun yürüyüş şeklinde birtakım gelişmeler meydana geliyor. Bunun dışında atın vücut ısısının, çocuğun vücuduna teması ile çocuklarda gevşeme ortaya çıkıyor ve istem dışı kas kasılmalarına engel oluyor.


8--Hippoterapi sayesinde çocukların duruşu değişiyor. Harekete geçen sinir sistemiyle çocuklar dillerini daha iyi kullanabiliyor. Hippoterapinin dil gelişimine de çok büyük katkıları var.


9—Yunuslarla özürlü eğitiminin hayvan hakları açısından sakıncaları ortada olup,özürlü vs çocuk eğitiminde bunun yerine insan ırkının en eski dostu atla yapılacak terapiler çok daha sağlıklı olacaktır.


Not:yunuslar denizde güzel,havuzda değil.


Kaynakça: /www.anadolugazetesi.org-8.10.2010





Makalenin İzlenme Sayısı : 244

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.