MAKALELER / Duygu Durum ve Şans(Majik Kuvvet)





Duygu Durum ve Şans(Majik Kuvvet):

 

1--Temel yaklaşım:Gözleme dayalı olarak duygu durum  ivme fonksiyonun minimuma düştüğü durumda kişinin şans fonksiyonu aktive olur.yani bir kuvvet ortaya çıkar.Bu anlamda


Matematikte minimum durumu,fonksiyonun 1.türevinin sıfır olduğu(eğim=türev=0)

Ve 2.türevinin işaret tablosuyla anlaşılır.

 

2--Kısaca duygu durum  ivme fonksiyonun 1.türevi Sıfıra eşitlenir ve işaret  tablosu incelenir.Ayrıca duygu durum kuvvet olarak nitelenirse şansın doğuşu F=m.a formülüne göre duygu durumun kuvvet olarak ortaya çıkışı,duygu durum kütle fonksiyonu(duygulanım yoğunluğu) ile doğru duygu durum ivme  fonksiyonun sonucu olan değer ile doğru yani bunların çarpımı fonksiyonudur.

 

3--Kütle skaler,İvme vektörel sonuçta ortaya çıkan kuvvet(şansın doğuşu) vektörel bir büyüklüktür.


Duygu durum ivme fonksiyonunu etkileyen her türlü durum (ilaç,aktivasyon,vecd halleri) bu kuvveti ortaya çıkarabilir.

 

4--Yaratıcı düşüncede ,duygu durumda manik halden depresyona geçerken Yaratıcı düşünce ortaya çıkarken(maksimumda),majik kuvvetin doğuşu  ve bu kuvvetin yönü ve şiddeti minimumda yani depresyondan, maniye geçerken oluşabilir.

 

4.1--Manik halde duygu durum aşırı pozitif(iyimser) iken ,depresyonda duygu durum aşırı negatif(olumsuz-kötümser) dir.


Manik depressiflerde maniden depresyona geçerken yaratıcı düşünce;depresyondan maniye geçerkende majik kuvvet ortaya çıkabilir.

 

5--Majik kuvvet niyete göre yönlenir.Bu kuvvet bir insani öldürebildiği gibi,bir kumarbazıda Zengin edebilir.


Majik kuvvet bilinçaltında(orta beyin seviyesinde-duygu durum alanlarda) daha doğrusu Tibetli rahiplerin dediği üst bilinçte(mevcut literatüre göre bilinçaltında)Oluşur.

 

6--İvme fonksiyonun türevi sıfır olması majik kuvveti doğuşu için gerek şarttır.Bu anlamda

Dalgalı bir ruh durumu(sinüzoidal)dalgalı ivme oluşturur yani dalga fonksiyonun bir minimumu vardır.

 

7--Öte yandan kişi aşırı bir biçimde ekonomik olarak sıkıntıya düşebilir.Normalde sağlıklı olan bu insanda sıkışmanın sonunda, görünmez el(kişinin üst bilinci) Ona yardım eder yani birden onun sıkıntısını gideren bir ekonomik kaynak gelir bu durumda

Yine bir majik kuvvet ortaya çıkması durumudur.

 

8--Öte yandan aşırı iyimser pratikler yapan  İnsanlarda(sevgi kulüpleri-ruhçu/tasavufi dernekler) ruhsal dengenin icabı olarak negatif duyguların yoğunluğu bilinçaltında artabilir.


Bu durumu davranış olarak geliştiren insanlarda ruhsal değişimlerin anlarında majik negatif kuvvetler ortaya çıkabilir.

 

9--Bu kuvvet ile Bir insan hasta edilebilir(bilinmeden de) veya bir canlının ölümüne neden olunabilir.Kısaca İnsan ölçülü olmalı her işinde.


Bence yaratıcının dostu olmak,yaratıcının doğada sergilediği kural ve imkanları herkes kadar,herkes gibi kullanmak demektir.

 

9.1--Bundan bir nufuz sağlamak değil,hak için halka çalışmak ve bu imkanı kullanırken kalbi ayna gibi  yani Virutik Yazılımlara karşı Bağışık olan bir duruma sahip olmakla mümkündür.





Makalenin İzlenme Sayısı : 194

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.