MAKALELER / Benligin Katmanları







Benligin Katmanları:

 

1--Kişilik çözülmeleri benligin katmanlar halinde  oldugunu gostermesi acısından önemli olabilir.Benliği ruhun-sürücünün yaşamda davranış elbisesi olarak kabul edebiliriz.

 

2--Benligin yapısını anlatan en iyi ornek aşagıda verilmeye calışılmıstır.Buna göre ir ressam altı farklı insan resmini saydam bir plakaya çizsin.Bu resimleri üst üste getirir ve üzeriden ışık demeti geçirip bir perdeye yansıtırsak ortaya cıkan görüntüden


Pek bir şey anlaşılmaz ancak bu resimleri bir  halograma kayderesek ve bunun gorüntüsünü üç veya daha fazla boyutlu film ile seyredersek bu ressamın A kisisinin farklı benliklerini İfade eden güzel bir örnek teşkil edebilir.

 

3--Yukarıdaki anlatımdan yola cıkarak insanda benlik Halografik olarak katmanlar olarak beyinde temsil ediliyor olabilir.

 

4--Beyinde sinaptik Kimyasal süreç(nörotransmiter aktıvasyonlar) kuantum mekanik ve aynı zamanda Halografik sürectir.


Bu sürec benligin yaşamda olusmasını ve aynı zamanda ölümden sonra kuantum kuyusunda ölümsüzlügünü ifade edebilir.

 

5--Kısaca benlik yaşamda sinapsta oluşan halografik bir varlıktır.Farklı birçok benlik halografik olarak bütünsel benligi olusturur.

 

6--Bilincin alt seviyelerine  hipnoz ile inince bu benlikler ile karşılaşılabilir.

 

7--Benligin halografik karakteri paracanın bütünü/bütününde parcayı ifade etmesini mümkün kılar.Ameliyatla beynin bir bölümü alınsa bile benlik aynen oldugu yerde kalır.

 

8--Bir grup Beyin hücresinin sinapsında bile benlik aynen varlıgını devam ettirir(canlı oldugu sürece) bütünden parcaya dogru inildikçe benligin netligi flulasır.Tersinde ise netlesir.

 

9—Psikozlarda olusan bilisel türbülans sonucu benlik stesin etkisiyle cözülebilir.Mekan ve zamana gore Farklı benliklerin ortaya cıkması bir regresyondur.Bu benligin parcalanmasını engelleyen bir mekanizmadır. 


Benlige gelen stres sonucu once benlik cözülebilir/çözülen benlige daha fazla stres sonucu benlik  once toplanır sonra uçar bu organizmanın olümü demektir

 

10--Benlik çözülmelerine karsı:

 

1-beyinde olusan bilişsel türbülansa karşı biliş hızını düşürmek bunun icin glükoz blokajı

 

2-Stresten sorumlu dopamin aktivasyonunu asagı çekmek ve Serotonin seviyesini yukarı  çekmek

 

3-İmaj mühendisligi ile farklı benlikleri bütünleyen Psikoterapi.




Makalenin İzlenme Sayısı : 282

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.