MAKALELER / Hayatın Ortaya Çıkmasının Nedeni Termodinamiğin 2.Yasası







Hayatın Ortaya Çıkmasının Nedeni Termodinamiğin 2.Yasası:


1-MIT de araştırmalarını sürdüren fizikçi Jeremy Engaland  termodinamiğin 2. Yasasını kullanarak ortaya attığı teorisine göre hayatın tesadüf eseri olarak değil,kaçınılmaz olarak -termodinamiğin 2. Yasasına göre   entropinin artmasına karşı sistemler iç düzenliliklerini arttırarak,(kısaca hayat  istatistiksel zorunluluk) olarak ortaya çıktı.


1.1—Araştırma çerçevesinde canlıların temel özellikleri olan kopyalama vs incelenen süreçlerde ortaya çıkarıldı-yorumlandı.


2—England a göre işe bir öbek atomla başlıyorsunuz.ve bunların üzerine yeterince bir süre ışık tuttuğunuzda bitkilere dönüşüyorlar.Englanda göre evrende hayatın ortaya çıkması için istatistik yasaları yeterlidir.


2.1—Yorumlanırsa ,İlk hücrenin ortaya çıkması-bunların yeni hücre sistemlerine geçmesi-ilk canlıların ortaya çıkışı-evrimsel süreçler ile türlerin gelimesi ve en üst seviye olan insana evrilmesi istatistiksel zorunluluk.


3—Hayatın ortaya çıkışını dini açıdan yorumlayan yaratılışçı teorinin açıklama getiremeyişi en zayıf noktası.Bilimsel çevrelerde ve gelişmiş ülkelerde evrim teorisi yaradılışçı teoriye göre daha baskın olarak kabul edilmekte.Evrim teorisi başlangıcı tesadüf olarak yorumlamakta ki bu da onun zayıf tarafı.Englandın teorisi ve süreçlerle ilgili olarak evrim teorisi  ile hayatın ortaya çıkışı bilimsel zemine oturabilir.


3.1—İnsanı insan yapan yüksek fonksiyonlar-bilinç-algı-düşünce-akıl-his gibi fonksiyonlarda maddenin istatistiksel-lojik bir sonucu olabilir.Kısaca ahiretin-ahirette yaşamın(öldükten sonra yaşamın) alt yapısı madde yasaları olabilir.


3.1—Bilimsel bir zemin olmasına karşın saat gibi işleyen ve her zaman diliminde yapbozun bir parçası eklenmiş olan hayatın hamurunu oluşturan yada yoğuran usta kim.Uluhiyet atomun içinde.Bize şahdamarımızdan yakın olan ve hamuru an be an bilimle yoğuran bir sanatkar.Herhalde bunun cevabını da sağlam hak din yorumları sağlayabilir.


Kaynak:Populer Science-Eylül-2015-s:72




Makalenin İzlenme Sayısı : 274

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.