MAKALELER / Sema Ruhun Banyo Yapmasıdır





Sema Ruhun Banyo Yapmasıdır.


**Bu yazıda yorum yazılarıda vardır.


1--Bir insan sema ayinine katıldıktan sonra o ruhaniyeti hissetmesin. Sadece seyretmesi bile size bir ruhaniyeti hissettiriyor. Burada yaptığımız sema ayini ne bir gösteri ne de folklorik bir şey.

2--Sema kesinlikle bir gösteri ya da dans değildir. Bir ibadet şeklidir. Biz bir dergahta semayı ibadet şekillerimizden biri olarak yapıyoruz.

2.1--Burada sema etmenin yanında sohbetle manevi bir eğitim de görülmekte.

3—Bu ayinlere kadın bir kişi; Buraya gelene kadar sema ayinlerinin maneviyatına inanmıyordum. Folklorik bir şey ya da dans olarak görüyordum. Ancak bu toplulukla tanıştıktan sonra bu düşüncemin çok yanlış olduğunu anladım.

3.1--Sema ederken ruhi bir banyo yapıyoruz adeta. Semadan sonra bütün sıkıntı ve günahların üzerimden alınmış, kelebek hafifliğine bürünmüş hissediyorum." Onlara göre sema sırasında kadın-erkek diye bir şey kalmıyor. Seyretmeye gelenler de erkek-kadın olarak bakmıyorlar.

4--Başımıza sikkemizi geçirip kulaklarımıza kadar çektiğimizde dünyaya kulaklarımızı tıkamış oluyoruz" dedikleri gibi eleştirilere de kulaklarını kapatıyorlar.

5--Sema bizim için Hakk'la rabita kurduğumuz, Hakk'm sevgisini derunumuzda hissettiğimiz, kendisini onun huzurunda bulduğumuz bir an. Sema ederken neler hissettiğimi ne kadar anlatmaya çalışsam mümkün değil.

6—Semazenlik ,Aslında bu herkesin kendi kişisel yolculuğu. Bu macera herkeste farklı oluyor. Tabü ki bir uğraşı ve zorluk aşaması da var. Ancak her sema ayini sırasında ve sonrasında başka bir enerji yükleniyorsunuz, farklı şeyler hissediyorsunuz?

7—Nasıl Tibette Dalay Lama karşısında hüngür hüngür ağlayan insanlar varsa, yaradanın şifrelerine-kodlara giden yolda Mevlana,Hacı Bektaşı Veli,Yunus Emre gibi önder İslam alimleri var ve bu hakk dostları gidilen yolun kodlarını çözmüş olup,yaşamda hakla bütünleşmiş olup ahrete intikal olayını şebi aruz-düğün olarak nitelendirmişlerdir.Bu yolda sema ayinleri,zikir vs bu yolun teknikleridir.

7.1—Beyinde hakka giden yol olduğu gibi harama giden yolda vardır.ve her yolun beyin kimyasalları,ruhaniyeti farklıdır.Yaşanılacak süreç beynin frekanslarını hakka veya harama kilitleme olayıdır.Hakka kilitlediğinizde öyle bir duruma gelirsiniz ki bedeniniz o kadar incelir ki bir yerden bir yere ansal olarak nakl olabilirsiniz.Yada Hacı Bektaşı Veli gibi ölen bedeninizi ahiretten gelerek yıkayıp,kabrine koyabilirsiniz.Öte yandan harama giden yolda her türlü parapsikolojik gösteriyi yapacak duruma da gelebilirsiniz ancak bu gösteriler bunun haram olmasını önlemez.

8—Ebcet hesabına göre hangi esmayı hangi vakitte saf zihinle-samimi olarak kaç defa okuyacağınızı-zikir edeceğinizi biliyorsanız,o esmanın getirdiği özelliği bir dalga fonksiyonu olarak çökmesini-esmanın gerçekleşmesini mümkün kılabilirsiniz.Bu süreci toplu olarak yaptığınızda İstanbul un manevi fethini gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynakça: Yeni aktüel – 2011- 31




Makalenin İzlenme Sayısı : 231

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.