MAKALELER / Düşünce Ve Aşk





Düşünce Ve Aşk:

 

1--Yeni yapılan araştırmalar aşk ın bir nevi obsessif-kompulsif bir  yapıda olduğu işaret etmektedir. Ancak,aşık için sevgili her şeydir.Aşık ve sevgili bir bütündür.Ve tamamen ruhsal diğer bir deyişle herhalde beynin bir fonksiyonu değildir.

 

2--Ruh yada ruhsal süreç bedenin fonksiyonu olarak doğmuş olabilir ancak kendini geliştirdikçe bedene bağımlılığı azalır.Ve ölüm ile kuantum kuyusunda sonsuz bir hayata atılabilir.


Yaradılışı kavrama  çabası iki ayrı yoldur.


1-Doğayı gözlemek ve matematik olarak ifade etmek


2-Tarihsel Süreç içinde inanç sistemlerinde yer almak.

 

3--Bu iki ayrı yol,birbirinden ölçülü olarak yaralanabilir ancak birini diğerine bağlamak yada ifade etmek gibi bir  yaklaşımında her ikisinin de gerilemesine yol açtığı tarihsel süreçten bilinmektedir.

 

4--Konuyu toparlarsak insanlar teknolojiyi abartarak ,teknolojinin her şey olduğunu düşünmeye başlamışlardır.Gerçekte mükemmel olan canlılar(insan-hayvan-bitki-doğa) ve onun ekosistemidir.

 

5--Teknolojiyi,insanın yerine koyan düşünce tarzı sağlıklı bir düşünce tarzı değildir.Teknoloji ancak ve ancak insana destek olabilir ne onun yerine geçebilir ne de onun bir organı olabilir.

 

6--Tasavvuf bağlamında aşağıdaki değerler önemlidir:

Sema da,Semazenin  dönüş frekansı=Neyin frekansı=Semazenin ,semada kalp frekansı=1,66 Hz olarak(Frekansların kilitlenmesi)(1,66 sayısı tasarımda altın oran olarak bilinmektedir)  




Makalenin İzlenme Sayısı : 259

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.