MAKALELER / Dünyanın Sorunları ve İslam





Dünyanın Sorunları ve İslam:

 

1—Küresel ısınma:

 

1.1--Küresel ısınma için uluslar arası enerji başekonomisti yaptığı açıklamada,küresel ısınmada geriye döebilmek ve kontrolü sağlayabilmek için 2015 e kadar çok ciddi bir dönüşüm sağlanması gerektiğini söylemekte.

 

1.2--Kutup buzullarının erimeye devam ettiği bu ortamda insan uygarlığnın enerjiihtiyacı artık  fosil kaynaklı enerji üretiminden hızla çekilcek biçimde bir düzene doğru gitmek zorundadır.

 

1.2.1--Bu anlamda enerji üretiminde

 

1--Nükleer enerjinin, yenilenebilir enerjilerin devreye alınması,


2--yüksek verimli elektrikli cihazlar günlük hayata yer alması ,


3--elektrikli ve hidrojenli araçların günlük hayata hızla girmesi,


4--sürtünmenin en aza indiği yeni makina yataklarının eski ve yeni makinalarda yer alması,


5--LED li aydınlatmalarile yüksek aydınlatma verimine ulaşılmasıve diğer verimlilik çözümlerinin devreye alınması gerekir.

 

1.3--Bunu sağlamak ve ekonomik düzenin bozulmaması için yeni enerji ekonomisi yine petrol kimya endüstrisine yönlendirilmesi gerekir.

 

1.3.1--Bu ancak devlet yönlendirmesi olur.Bu yönlendirmeyi batılı devletler yapacak kudrette olmadığı için, bunu ancak Rusya-Brezilya,Hindistan-Türkiye ve İskandinavya Ülkeleri gibi devletler yapabilir.Yeni sağlıklı dünya düzenin sahipleri bu devletler olabilir.

 

1.3.2--Araçlarda hidrojen ve elektriğin kullanılması ile Petrol firmalarının istasyonlarınde elektrikli otolar için  elektrik ve lityum iyon pil satılabilecek duruma hızla gelinmek zorundadır.

 

3—Halen fosil yakıtların ful kullanıldığı Isıtmada yenilebilir enerjiler ve verimli çözümleri kullanmak artık zorunluk hale gelmiştir.

 

4—Küresel ısınmada baş aktör olan atmosferdeki fosil yakıt kullanım kökenli CO2 yi ve gübre kökenli azotdioksidi süzen tüm araçlar hızla devreye alınmalıdır.


4.1--Bunun için orman alanları-yeşil alanlar arttırılmalı, Karbondiksit ağaçları devreye alınmalı,Fabriklarda baca gazlarından vs karbondioksit alınıp hızla yerlatı depolarına gönderilmeli.Tarlalarda doğal gübrelere geri dönülmelidir.

 

4.1--su ve tahıl kaynaklarını kurutan et üretimi azaltılmalı,proteinde bitkisel proteine ve doğal yemle beslenen çiftlik balığına geçilmeli.Doğal yemle beslenen çiftlik balığı denizlerde hızla kurutulan balık stoklarının korunmasına yardım edebilir.

 

4.2--Bitkisel ürünlerde küresel ısınmaya karşı ciddi sonuç verecek olan ömrü sınırsız olan türler(her sene fasulye veren fasulye ağacı) devreye alınmalı.

 

4.3--Kutuplardaki-sibirya-tunduradaki erimenin önlenmesi ile permafrosttan-yani donmuş topraktan küresel ısınmada CO2 den daha tehlikeli olan metan çıkışı önlenmelidir. ki bunun için güneşten dünyaya gelen ışınımın uzaya geri yansıtılmasını sağlamak için

 

1--tüm karalardaki evlerin çatıları beyaza boyanabilir(bir anlamda eriyen buzulların uzaya geri yansıttığı güneş ışınım, bu şekilde beyaz çatılar ile uzaya geri yansıtılarak küresel ısınmanın yavaşlatılmasına ve zaman kazanılmasına yardım edilebilir) ve

 

2--güneş ışınımını geri yansıtsın diye atmosfere kontrollü sülfür enejeksiyonu yapılabilir.

 

3--Enerji verimliliği ciddi olarak teşvik edilmeli ve desteklenmeli.

 

4--Enerji üretiminde yenilenebilir enerji ve nükleer enerji temel araç olmalı. varsa sınırsız enerji üretimi(kuantum boşluk enerjisi vs,manyetik enerjiler vs) devreye alınmalıdır.

 

5—Ekonomik sistem:İnsan uygarlığı kapitalizmin insanı sömürmesi,sosyalizmin insan benliğini yok sayan teorisi yüzünden uygulanamayışına bağlı olarak ciddi bir sıkıntı içinde çözüm 3.yol-yani islam ekonomisi herhalde devreye alınmalıdır..

 

8—Psikolojik Kirlenme:

 

8.1--İnsanı organ deposu yada organların toplamı olarak gören maddeci-batı-ateist anlayışın yerine insanı ruhu olan eşrefi mahluk olarak gören bir zihni yapıya geçilmesi gerekir.

 

8.2--Zira bu mevcut maddeci yapıyı sağlayan bütün unsurlar hareket halinde.

 

8.3--Bu eksik anlayışa karşıt olarak doğru iafed olarak dünya islamın insan teorisi ile şereflenmelidir.

 

8.4--Bu yaklaşımda insan ruhu olan bir varlık ve dünya sadece bir imtihan yeri.Yaşam ahiret için bir tarla.

 

8.5--Bu yaklaşımda insan beyni insanın midesi gibi bir organı-ruh beyin ve tüm organları idare etmekte.

 

8.6--Ruh bir bilinmez.Ruhu yok sayan değil postülat olarak kabul eden bir anlayışla hareket etmek gerekir.

 

8.7--Tasavvufta var olduğu ifade edilen sır,kalp,hafi gibi merkezleri ruhun merkezi gibi kabul etmek gerekir.

 

8.8--Bedenin şakraları-enerji merkezleri olup ve onu bir siluet gibi saran ruh bulunmakta vede onun-ruhun sır,kalp,hafi gibi kabul edilebilecek enerji merkezleri olduğu kabul edilebilir.Bu anlamda İnsan bu şekilde yaradanın yarattaığı mükemmel bir varlık olarak ortaya çıkmakta.

 

8.9--Ruh, freudun ,psikanalizinde ifade ettiği gibi beyne bağlı bir yapı olan bilinçaltı da değildir.

 

9--Ruh yaradandan gelen bir cevherdir hiçbir zaman bilinemeyecek olan akıl sahibi-bilinç sahibi-algı sahibi tıpkı yaradanın işitme-görme gibi sıfıtlarına sahip-ondan gelen hayat ve bilinç sahibi olan öz varlığımızdır.

 

9.1--İnsanlığın varlığı için mücadele edilmesi gerek anlayış ateistlerin saplanıp kaldığı maddeci analyışlardır. İslam din anlayışı bu anlayışların üstünde insanlığın huzurunu sağlayacak herhalde en iyi anlayıştır.

 

10—Ekolojik kirlenme:Uygarlığın getirdiği tüm sanayi ve çevresel atıkların doğada çözünebilir olması sağlanmalır ki bunun için her kimyasal için detay araştırmalar ve çözümlere ihtiyaç vardır  ve aynı zamanda doğal kaynakların kullanımının sürdürülebilir olması sağlanmalıdır.

 

10.1--Sınırsız tüketimden uzak olacak biçimde sürdürülebilir kaynaklı bir yaşam anlayışına hızla geçilmelidir.Herkes otomobil,TV vs almak zorunda olmadığı gibi bunların sınırsız üretimi,fabrikaların cirolarını sürekli arttırmalarıda zorunlu değildir-olmamalıdır.

 

10.2--Hiçbir kuşun ve böceğin doğayı kirleten atığı yoktur insan dışında ve onlar yaşamlarını sürdürülebilir kaynaklardan sağlarlar.

 

11—Dünyanın Gıda Sorunu:

 

11.1--Dünyada yatay alan sahip tarlalar bitti.Arık şehirlerde ve uzayda koloni yaşamında ışık-ısı-ses kontrolü yapılan dikey perlitli yapılara sahip suda domateslerin yetiştirildiği bu dikey çiftlikler-verical farm-seralar şehirlerde hızla devreye alınmalı dır.

 

11.2--Ve bu imkan ile  toprak-su kirlenmeside ortadan kalkacağı gibi nakliye masrafları da en aza incek olup  insanların toprak araması-ülke topraklarını kiralaması derdi ortadan kalkacaktır.

 

12—Dünyada su sorunu:

 

12.1--yerlatı kaynaklarında durum kötü.Özellikle hindistan vs de.Kuyu açmada daha derinlere inmek sonuçta insanlığı sürekli kuraklıklığa götürecek.Tek çözüm suyu atıklarından güç harvamaksızın yada en az güç harcayarak  filtre edecek seramik membranlara ihtiyaç  var.

 

12.2--Bunun için deniz,atık su vs suyunu çok az enerji ile süzecek kuantum kimyası ile özel malzemelere dayanılarak nano ölçekte tasarlanmış özel olarak üretilmiş filtrelere  ihtiyaç var.Kısaca su kullanımında sorun böyle bir filtrelerin üretimesi problemi.Bütün araştırma kuruluşları özellikle Hindistan ve Çin Bilim Kurumları bu membranı yapmaya yönelmeli.

 

13—Uzaya çıkış problemi:

Yerçekimi uzaya çıkışta en önemli problem.Bunun çözümü için iki yol var:

 

1-Yerçekimine karşı tozlu-tozsuz raflarda bulunan çözümlerin hayata geçirilmesi.

 

2-Uzay asansörü:Dünya çevresinde uzayın sınırında yerleştirilecek bir uzay asansörü ile burada buluan bir kargo istasyonuna hertürlü araç çıkrılabilir.Bu konu üzerine yoğunlaşmak ve uygulamak gerekir.

 

3--Uzay teknolojisine sahip ülkler,bütün ülkelere uzay teknolojisi konusunda elde ettikleri bilgiyi aktarmalı.Dünyanın sahip olacağı böyle bir sinerji ile kısa sürede uzayda koloni yaşamına ve rutin uçuşlara geçilebilir.

 

8—Uzayda yaşamak:Uzayda yaşamak için kargo istasyonları ve ana gemilerde dünyadaki yaşam şartları oluşturulmalıdır.Kimse haplarla beslenemeyeceği için için su-oksijen döngüsü olan bitkilerin yetiştiği seralar-geminin kendi ekseni etrafında dönmesi ile sağlanan yapay yerçekimi ve koruyucu atmosfer sağlanmalı.Bu konuda araştırmalar bütün ülkelere tarafından yapılmalıdır.

 

8.1—Bütün dünya devletlerinin uzaya geçmesi için gelişmiş ülkeler destek vermeli.Her ülke kendi rampasından fırlattığı uzay gemisiyle ayda belirli bir bölgede kendi üssünü kurabilmelidir.

 

9—Küresel anlamda Bilişimde yeni bir ivme yakalamak için bilgisayarlarda artık kapalı sistemlere değil,linuks gibi açık kodlu sistemlere geçilmelidirki küresel bilgi işlem süreçlerde olan tıkanma ortadan kalksın ve hızlı bir ivme yakalansın.

 

10-Dünya bu sorunları aşabilir mi?Kainatın sahibi ne murad ederse o olacak.Bu savaşta Müslümanlar ve iyi insanlar edep içinde,organik tarımla adil beslenme düzeni içinde,uzay araştırmalarının içinde yenilenebilir enerjileri ağırlıkla kullanan bir sistem için karıncanın hakkınıda koruyan bir hukuk düzeni için herhalde çaba göstermelidir.




Makalenin İzlenme Sayısı : 229

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.