MAKALELER / Dinlerin Değişimi





Gelecekte Dinlerin Değişimi:


1—1994 lü yıllarda dünya nüfusunun %75 i kendini dindar olarak tanımlarken bugün bu oran % 60 lara inmiş durumda.


2—ABD de herhangi bir din ile bağlantısı olmayan insan oranı

1972 de…………. % 5 iken

2014 lerde………. %20 lere tırmanmış durumda.


3—Ateist olduğunu açıklayan kesim dünya nüfusunun % 13 ü.


4—ABD de yoksul kesimin % 17 si kendini dindar olarak tanımlarken,%71 herhangi bir inanca veya inanaçsızlığa karşı ilgisiz-apateizm.


5—ABD deki insanların % 20 si din ile bağlantısı olmadığını,yalnızca % 10 u ateist olduğunu açıklıyor.


6—İngiltere de dinler zayıflamakla birlikte manevi inanaçlarda(spiritüel-ruh çağırma) inançlarda zayıflama görülmüyor.İngiltere de yetişkinlerin % 60 ı manevi bir varlığa inandıklarını açıklarken, insanların sadece % 13 ü manevi yönün bulunmadığını tümüyle maddi bir varlık olduklarına inanıyor.


7—1991 de yılında Rusların %61 i hiçbir dine bağlı olmadığını belirtirken,2008 de bu oran % 18 e düştü.Rusya da 2012 yılında yapılan bir araştırma kendilerini dindar olarak tanımlayan kesimin % 55 dolaylarında olduğu saptanmış.

 

8—Yorum:


8.1—ABD ve batıda insan vucudu ile beyni ile ilgili bulunan yüzlerce kimyasal madde insanın makine olduğu düşüncesini güçlendirmiştir.

 

8.1.1--Ancak bilinç-ruh konusunda yapılan bilimsel çalışmalarda bir yol alınamamıştır.Zira ruh maddi bir formda değildir.

 

8.1.2--Ruh ara yüzü olan can ile bedende yüzlerce kimyasal madde-gen aktivasyonlarına-hormon ve nörotransmitere etki ederek yaşamda bedeni yönetir.

 

8.1.3--Yani bu maddeler ruhun sürücüsüdür ve bunlar vucutta kaotik diferansiyel denklemlere göre değişim gösterir.

 

8.1.4--Sonuç olarak insan alt yapısı tam otomatik makine iken,insan denilen ben-bizi biz yapan bilinç-zihin-ruh-düşünce gibi manevi alt yapı ile makine değildir.

 

8.2—Ölüm ile kesinlikle bilinmeyecek ve dinlerce anlatılan ahiret hayatına atılınır.Ahirete intikal eden bir yakınımız ahrette yaşama devam eder.Fizik anlamda olmayan farklı bir boyutta yaşama devam ederler ve rüya-rüya/rüya arasında yakınlarına görünürler.


8.3—Şu anda Mevcut bütün dinler dinamik karakterini-anlatımını kaybettiği için insanlar ateizme sapmadan-bir yaratıcı olduğuna inanarak dine-dinsizliğe ilgisiz bir yaşam sürmekte ve dinlerin köklerini sorgulamaya başlamışlardır.

 

8.4—Hristiyan dünyasında papa insanların hristiyanlıktan uzaklaştıklarını fark ederek çözüm üretmeye çalışmakta. İslam dünyasında ise papanın yaptığıgibi bir sorgulama henüz  başlamışmıdır.

 

8.5—Sovyet Blokunda yıllarca ateizme inandırılmaya çalışılan insanlar maneviyata sarılmaya çalışmakta. Dünyada sol düşünce artık kendini ateist olma zorunluluğundan ve bunun bilimsel olduğu inancından kurtarmalı,en iyisi insanları inancında serbest bırakmalıdır.

 

8.6—Gelecekte yaratıcıya daha yakın olacak din anlayışları ancak mevcut dinlerin kendilerini gençleştirmeye-değişime ayak uydurması ile mümkün olabilir mi.İnsanoğlunun uzayda yerleşirken kuantum-kuantum tasavvuf yaklaşımları ile yaratıcıya yakınlaşmak-yaradılışı daha derin kavraması gerektiği oldukça açık.

 

Kaynak:CBT-1419/11/30.05.2014

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 260

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.