MAKALELER / Batı Kültürü ve İslam





Batı Kültürü ve İslam:


**Bu yazı bir yorum yazısıdır.


1--Japon ve Alman bilim adamları düzenli olarak yüksek sesle müzik dinleyenlerin sinir sisteminde orta ve  uzun vadede hasar ortaya çıkardığını saptadılar. Öte yandan kulaklıkla düzenli olarak yüksek sesle müzik dinlemek de kulaklara zarar veriyor.


2—Son Amerikan Top 10 müzik listesindeki üç şarkının radyoda sansürsüz çalınamıyacak türde nakaratları bulunuyor.Her üç şarkının da temeli bildik,güçlü ve sarsıcı bir müstehcenlik üzerine kurulmuş.


2.1--ABD de Federal İletişim Komisyonu tarafından ahlaki değerlere uygun olmadığı gerekçesiyle yasaklanan orijinal şarkılar yu tub yada itunes deki versiyonları dinlemek isteyenler arasında ufak çapta bir heyecan dalgası yarattı.


2.2--Şarkılar çifte bir hayat yaşamaya başladı.İlgisiz yada şarkının sıralarını için yayımlanan bir küfürsüz versiyon veya gelişmelerden haberdar olanlar için ise küfürlü versiyon.


2.3--Halk içinde küfür etme artık bir istisnadan ziyade bir kural haline geldi.Ahlak bekçilerinin uzun zamandır popun çocuklar üzerindeki etkileriyle ilgili endişelerini dile getiriyorlar.Düzenleyici kurumlarda onları destekliyor.


2.4--Öte yandan bir ticari kaynaklı bir etki yapmak için küfürlerin de çok fazla kullanılmaması gerekiyor. Radyo istasyonları hiçbir zaman o küfürlü kelimeyi yayınlamasa bile bu yaygınlaşırsa hızla sıkıcı hale gelecek.


3—Yorum:Amerikan kültürü ; maddenin dibinde-psikotrop ilaçlarla insanı makine olarak bakmaya çalıştığı sürece insanın sınırlarını böyle zorlayacaktır.


3.1--Pop Müzik , başkaldırısında kullandığı asosyal yapı ve tabiri caiz ise yaptığı gürültü ile kendi sistemini sorguluyor.Ticari kaygılarla yapılan bu müzik aynı zamanda duyarlı bir kitlenin sözcüsü olduğu için tutuluyor.


3.2—İnsan Makinemidir:Adam her sabah E 21..…vs  katkılı katı yağla yapılmış böreği yiyiyordu. E…. ağızda lezzet yaratması yanında,ayrıca uyuşturucu veya bir dini ritüel  gibi her sabah aynı böreği yemek dürtüsünü geliştirmişti.


3.3--Ve adamın yediği böreği midesi kabul etmiyor ve böreğin organik olmayan un ve yağını parçalamak için için adamın midesi habire asit basıyordu.


3.4--ve ardından midesi karaciğer ve safra kesesi ile  çözemediği işini yani sindirimi hızla ince bağırsağa o haliyle boşaltıyordu.ve bu süreç enerji yutucu olduğu için her börek sonrası adamın uykusu geliyor ve hızla obezliğe doğru ilerliyordu.


3.5--Buna rağmen adamın bilinci-yada adamın kendisi midenin bu haykırışlarını öyle bastırıyordu ki adam her sabah aynı iştahla aynı böreği yemeye devam ediyordu.ve adam doktora gitti.


3.6--Beyin taramasında börek yerken mideyi kontrol eden beyin bölgesi hareketli olduğu halde adamın bilinci bunu bastırdığı için adam bir şey hissetmiyordu.


3.7--Yani adamın iradesi-bilinci beyinden gelen bilgiyi bile bloke edebiliyordu.Bu durumda irade veya bilinç yada adamın kendisi(ruhu) herhalde beyinin üstünde ve onu kontrol den bir şey olmalı.Sonuçta adam ciddi şikayetler ile bir dahiliyeciye gitti ve sonrası malum.


3.8--Düşünülürse adamın bilinci,makineden gelen sesleri öyle bastırıyor ki bu beyin görüntülemede midenin sindirimi anlaşılırken, bilince bir şey ulaşamıyor.Kendi bilincine dahi ket vuran,bizi bizden içeri bir varlık var herhalde .


3.9--Kısaca insan kavramı beyindeki yazılım değil. Sonuçta Beyinde mide gibi bir organ.Mide besinleri öğütürken,beyin ise dışarıdan gelen bilgileri öğütüyor. Hepsi o kadar.ve bu gerçeği ruhunda hisseden pop müziğin top 10 cuları gibi sırtına koyun eti yapıştırarak poz veriyor yada ruhunun sınırını tekrar anlamak için psikotroplu içkiyle küfr ediyor.


3.10--Artık batı insana makine muamelesi yapmaktan vazgeçmeli-Huzuru Mevlana nın-Yunus Emre nin temsil ettiği Anadolu İslamın da aramaya ve anlamaya  başlamalıdır.Bu gerçekleşirse gezegene herhalde huzur da gelecektir.


4—Pop Müziğin bu küfrüne karşılık olarak düzenleyici kurumların bu küfrü Ortodoks bir biçimde legal hale getireceğine(ki yarı legal olması illegal olmasından tabiî ki daha iyi) bunun yerine sistemin insana bakışını sorgulaması kesinlikle gereklidir.Ve bütün bunlar İnsanların haykırışıdır.


4.1--Batı Kültürünün temsilcileri sisteme artık maddi gözlük yerine manevi bir bakış açısıyla bakmalıdır. Sahte manevi akımların onlara bir faydası da olamaz.Bu anlamda batı kültürünün ihtiyacı olan şey bazı kesimlerin karalamaya çalıştığı bozulmamış vahiy yani İslam olabilir.


4.2--Batı kültürü hızla kendini sorgulamaya  başlayacak fikir adamlarını ön plana çıkarmalıdır.Eğer bu sorgulama yapılır ve bu haykırışların cevabı bulunmaya çalışılırsa belki gezegendeki uygarlığımızı uzaya ve başka gezegenelere  taşıyabilecek gücü kendimizde bulabiliriz.


4.3--Artık insanın bir biyolojik  makine olmadığı kanıtlarıyla ortaya konmalı ve gezegenin ve insanlığın saadeti için herhalde vahye teslim olunmalıdır.Bunu yaparken Müslüman görünen batı kafalı arap aydın ve yöneticileriyle değil,samimi bir biçimde asrı sadetteki uygulamaların akla uygun olarak örnek alınması yani Anadolu İslamı ile yola devam etmek herhalde en uygun yol olacaktır.


4.4--Zira islamiyeti anlamaya çalışırken bağnazlığın batağında boğulmak da söz konusu olabilir.Sonuç olarak bu ihtiyaca en cevap verdiği için İnsanlar Şeb-i Aruz törenlerine gelmeye çalışıyorlar.


Kaynakça:

1—CBT:1253/4-25.03.2011

2--Sabah Gazetesi-Newyork Times Eki-27.03.2011





Makalenin İzlenme Sayısı : 226

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.