MAKALELER / Ahiret Anlatımı ve Kaderin Çizilmesi





Ahiret Anlatımı ve Kaderin Çizilmesi:

 

1--Ahiret Anlatımı:


**Not:Buradaki ifadeler yorumdur.

 

1—Ölüm ile organlar sistemi çalışmaz.İnsan bedeni tıpkı dişli çarklardan oluşan bir sistem gibidir.Makina çalıştığı sürece insan yaşar.Ancak bir dişli kırılır yada dişlerin arasına bir parça girerse dişli durur ve sistem çalışmaz.Hayatta kalmak denilen şey her dişlinin sağlıklı çalışmasını sağlayarak sistemin çalışmasını temin etmektir.

 

1.1—Anestezi ile ruh bedenden kopmaz.Anestezi ile bilinçte donma oluşur.Ruh bedenin ölmesi-organların-hücrelerin durması-ölmesi ile bedenden ayrılmaya başlar.

 

1.2--Ayrılma muhtemelen örneğin büyük oranda kısa vadede 48 saat,uzun vadede  bedenin çürümesi ile mümkün olur.Ölüm süreci anlatılara göre ayaklardan-ayakların soğuması ile başlar,ağızdan ruhun çıkışı büyük oranda gerçekleşir.


1.2.1--Ruhu bedene bağlayan enerji kordonu zamanla incelir ve bedenin çürümesi ile kopar.Beden dışı deneyimlerde ruh-bilinç bu kordon uzayarak ile beden dışı olarak uzayda serbest dolaşabilir.ve bilinç etrafta olanları görür.yaşar.


1.2.2--Ruh bedenden ayrılırken beyin stop edince bilinç hızla aydınlanmaya başlar ve hızla birlik bilincine girer.Birlik bilinci ile ayrılan ruh bütün kainat ile bütünleşir ve yaradanı idrak eder.Ölüm ile kişi ancak yaradanı idrak eder aynı zamanda yoğun vecd hallerinde ölmeden ölürsede bu idraki yaşayabilir.

 

2—Ölüme yakın deneyimler-bunların beynin ölüme karşı-ölüm-yok olmak düşüncesine karşı tasarladığı bir senaryo olmaktan çok kişinin-ruhun yaşayacağı yeni hayat için  kendi yakınlarının onu karşılaması olarak yorumlanabilir.Bu deney sırasında bir tüpten geçiş deneyi-tüp sırat olabilir.Hesabın görülmesi ise aynı anda olur.

 

2.1--Zira bilinç,algı,düşünce,his,vicdan(Ünlü beyin cerrahi gazi yaşargil:yaptığımız ameliyatlara göre beyinde vicdan ile ilgili bir bölge bulamadık dedi.) gibi insanı insan yapan fonksiyonlar beynin değil insanın ahrette devam eden varlığı olan ruhun fonksiyonları olması daha uygun bir yaklaşım olabilir.Öldükten sonra bu fonksiyonlar muhtemelen devam etmekte.

 

2.1—Derin hipnoz altında kişinin ağzından eski kişilerin yaşantılarının anlatılması,eski kişilerin ruhundan konuşma yapmak olması yerine bunun kişinin evrensel kayıtlara-akaşaya ulaşması ve bunları anlatması olarak yorumlanabilir.

 

2.2—Ruh beden ile İslam inancına göre 40 gün içinde bedende oluşur-yerleşir.Normalde 40 günü geçmiş Anne karnındaki bebeği aldırmak cinayet olarak yorumlanabilir.Her bebek mutlaka yaşama gelmeli ,bebeğin annesi babası olmalı yoksa annesi babası devlet olmalıdır.Ölüm ile bedenden hayata atılır.Her ruhun sadece bir bedeni olup,ruhların bedene geri dönüşü düşüncesi-renkernasyon bir çok araştırmacı tarafından bilimsel olarak kabul edilmemektedir.Kabul eden yorumcularda vardır.Yeniden doğuş kısmi olarakda yaşanıyor olabilir.

 

2.1--Beyindeki mekanizmalar ve hormon sistemi bunu sadece bir aracı.İnsan ruhu,hem makinaya gelen ona hayat veren elektrik akımı-cereyan olarak hemde onun içindeki gözlemci olarak yorumlanabilir.

 

2.2--Tıpkı bir tankın içindeki otomobil şoförü gibi.Eğer tankın elektronik aksamı bozulsa şoför bir şey yapamaz.Eğer sistem sağlıklı çalışırsa(elektronik ve mekanik aksam) şoför o aracı istediği gibi sürebilir.

 

2.3--Bedenin varlığı nefistir.Nefis ve ruh beden ve beyin üzerinde varlıklarını hakimiyetlerini sürdürmeye çalışırlar.Son söz ruhtadır.Eğer ruh beden üzerinde,beyin üzerinde yeterince etki edemiyorsa bu insanın davranışlarını hormonlar vs nefis idare ederki davranışları robotttan farklı olmaz.

 

2.4--Ruh beyin ve bedene tam hakim ise insan enel hakka doğru ilerler.Ruhun beden üzerindeki hakimiyeti nefsin isteklerini kısan oruç ibadet vs ile güçlenebilir.

 

2.5--Ruh tıpkı yaşamda olduğu gibi ahirettede bilinç,algı,akıl,düşünce, irade, vicdan fonksiyonların sahip olduğu düşünülebilirki bunlar insanı insan yapar ki,bunlarla ahireti yaşar.Belki ahirette yaşam diye bir şey olmayıp kıyamete kadar haşr olana değin bir ölüm ötesi yaşam yoktur ve buda bir yorum olabilir.Ve bu fonksiyonlar düzgün çalışan bir beyin makinesi ile yaşamda da yaşanılır ve bunların beyinde merkezleri yoktur.

 

2.6--Düzgün ve sağlıklı beyin makinesi dügün ve gelişmiş ruh için yaşamda iyi bir araç olabilir.Ruhun elbisesi can olup,can ruh ile beden hücreleri arasında bir arayüz olup ,ruh emirleri cana ileterek beyinde hormon vs yöneterek davranışı yönetir.

 

2.7--Kısaca ölüm anında ahretteki yakınlarımızın bizi karşılaması mümkün olabilir ve kişinin bulutların üstünde yükselmesi duygusu bedenden kurtulduğu içindir.

 

3--Bebekler tıpkı melek gibi ahrete geçerken,belli yaştaki insanlar toprağa verilme sonrası amel sorgusu yapıldıktan sonra muhtemelen-bu ifadelerde yorumdur

 

1-cennet bahçesinden bir yerde sevdikleriyle yaşayabildiği ahiret hayatı

 

2-yada kabir azabının çekildiği ahiret hayatı ,

 

3—spatyom-nötr bölgede-araf ahret ile dünya arasında gidip geldiği ahiret hayatı olarak 3 durumdan birini yaşayabilir.


4--Çan eğrisi esas alınırsa ölen insanların örneğin %5 i cennete,%5 i cehenneme,geriye kalan %90 arafa gidebilir diye düşünülebilir.

 

3.1--Bazan ahirete intikal etmiş bir kişi çarşıda pazarda görünebilirler. Muhtemelen Cuma akşamları Müslüman inancına göre eskiden yaşadıkları evi ve ailelerini ziyaret edebilirler(Cuma izni).diye yorumlanabilir.

 

3.2--Müslümanlıkta bir inanca göre ölümden 40 gün sonraya kadar,ölen yaşadığı evi ziyaret etmeye devam eder.Evin bir köşesinden yaşadığı evdekileri-kişileri, onlar görmeden izleyebilir.

 

3.3--Zamanın çoğunu izleme olayları ve gece insanlar yatarken ibadet etmekle geçirebilir.Ölen insan için-ruh için ibadet etmek gıda almak gibidir ve onu rahatlatabilir.

 

3.4--40.gün ölen insanın ruhu için dua okutmak,onu tıpkı serin su gibi rahatlatır diye yorumlanabilir.Ölüm ile zihni açılan insan Artık yaşamda olmadığı ve yanlız olduğu için üzgündür.Bu nedenle ölenin ardından sürekli ağlamak onun ölümü kabullenmesini güçleştirdiği için uygun olmayabilir.

 

3.5--Ahirete intikal eden insan,Kalp gözü açık insanlara-kalbi ve bedeni temiz insanlara yakınlarına gözükebilir.Ahiret tüm insanların toplanma yeri.Herkes oraya doğru ilerliyor-göçüyor. Dünya bir han.Bir süre misafir kalınan yer.Asıl ebedi hayat ahirette.

 

4—Ölen kişinin ruhu Kabre defn edildikten sonra muhtemelen 1 hafta yaşadığı eve kelebek vs olarak geri dönerler(yorum).Evi ve içindekilerle yaşayacağı ebedi alem öncesi hasret giderirler.

 

5—Ölüm ile kişinin bütün hakları vs artık yaradan a devredilir.Onun ailesine bakacak olan yine yarada nın sistemidir.Ölümden sonra okunacak dualar İslam inancına göre ölen Müslüman ın ruhunu rahatlatacağı için onun adına hayırları devam edebilir.

 

6—Cennet hayal edilebilen en güzel yerden daha güzel bir yer olacağı düşünülebilir.

 

7—Ölüm ile yaşamda hissedilemeyen ancak kişilerin derin vecd hali içinde hissetiği birlik bilinci halinde yarada nın varlığı idrak edilir.Ölüm ile yaşam uykusundan uyanılır.

 

8—Ahiret hayatı kıyamete kadar sürecektir.Yaradan, bir gün gittikçe şişmeye başlayan kainatı nasıl bing bang ile yarattı ise-yorum yine aynı şekilde yok edecek-patlatacaktır.Kıyamette-mahşerde ise insanlar bedenleri yerden-topraktan bitecek yeniden var olacaklardır.

 

8.1--Önemli olan herhalde ahrete götürecek hayırlarının olması, günahlarının ise örtülebilecek seviye olması ve yaradanın bu günahları af edeceği ümididir.

 

8.2--Müslüman dini her yönüyle araştırarak yaradanın yap dediklerini yapan yasaklarından uzak kalmaya çalışan ve kutsal kitabı yaşamaya çalışan insan olarak ifade edilebilir.

 

8.3--Yaşamda her insanın tek ve gerçek dostu yaradandır.Onun dışında her şey süfli ve görüntüdür.Ve bağlanılacak,sevilecek,ümit edilecek,yardım istenilecek tek varlık kusurlarımıza rağmen sadece yaradan olması her insan için herhalde şarttır.

 

9--Kaderin Çizilmesi:

 

1--Her insanın kendi ölümünü kolektif bilinçaltında tasarladığı düşünülebilir.Bir insanın yaşam süresini iki eğri belirler:

 

1.1-Kişinin yaşamı arzu ettiğini ifade eden artan karakteristikli arz eğrisi ile

 

1.2-Ebedi hayatı isteyen azalan karakteristikli talep eğrisi.Arz ile talep kesişinceye kadar yaşam devam eder.Bu iki eğrinin değişiminden bazı çıkarımlar yapılabilir:


1.3--Bunlar


1.3.1--Ani çıkışlı-hızla yükselen karakterli arz eğrilerinde yaşama süresi kısalmaktadır.

 

1.3.2--Uygarlıklar artan karakterli bir eğriyle zirveye çıkar sonrada azalan karakterli eğri ile zirveden aşağı inebilir.Eğer bu iki eğri bir şekilde birbirini kesmez ise yada paralel ise uygarlığın-insanın-organizmanın ömrü de sınırsız olur.

 

1.4--Bu anlamda uygarlığımızın içinde bulunduğu doğada yaşama sevincinin yüksek tutulması şarttır.Bunun için, içinde bulunduğu doğaya uyumlu yaşamalıyız.

 

2—Kişi yaşamayı talep etmiyorsa yaşamı da uzamaz.Uzun yaşamak istiyorsa ve kazalardan korunmak için gerekeni yapıyorsa daha uzun yaşama olasılığı artacaktır.

 

3—Uzun ve sağlıklı yaşamak temel ilkelerden olsada herşeyin hayırlısı asıl temel ilke olmalıdır.

 

10--Burada anlatılan yorumlar halk arasında söylenen ortak yorumlar olup,deneyimlere göre yorumlanmış ifadeler olarak kabul edilebilir.




Makalenin İzlenme Sayısı : 262

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.