MAKALELER / Gürültü Önleyici Kulaklık yada Isısal Jammerlerin Çalışma Prensibi





Gürültü Önleyici Kulaklıkların-Isısal Jammerlerin Çalışma Prensibi:


1—Kulaklığa bağlı bir mikrofon trafik gürültüsü vs çevresel gürültüleri dinliyor.


2—Kulaklığın içindeki devre kartı gürültü dalgasının tam tersi olan bir ses dalgası yaratarak kulaklığın boğazına gönderiyor.


3—Kulaklığın boğazında çevresel gürültü ile sürücünün ürettiği gürültünün tam tersi olan dalga karşılaşıp-genlikleri aynı şiddete ters-frekansı aynı iki dalga birbirini nötr edince kulaklıkta çevresel gürültü silinmiş oluyor.


5—Jammerlerde dışarıdan gelen elektromanyetik dalgalar devre kartı ile analiz edilip gelen dalganın tam tersi dalga üretilerek belirli alan çapında bu dalgalar birbiri girişim yaparak nötürler.Bu alanda hiçbir elektromanyetik dalga olmadığından cep tlf iletişimi kesilmiş olur.


6—İleri yıllarda ısınında dalga olduğu ve frekansı ile genliği ölçülebilirse,uzay araçlarının bulunduğu alanda ısı jammerleri belli genlik ve frekansta , uzay aracının yüzeyinde tam tersi ısı dalgası üretilince çevresel ve üretilendalgalar birbirini nötürleyince genlik herhalde mutlak sıfıra yakın olur.Eğer dalga belli oranda nötürlenirse mutlak sıfır yerine oda sıcaklığında ortam sıcaklığı sağlanabilir.


Kaynak.Popular Scıence




Makalenin İzlenme Sayısı : 232

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.