MAKALELER / Yapay Zekayla Eski Oyunların-Filmlerin İyileştirilmesi-Restorasyonu





Yapay Zekayla Eski Oyunların-Filmlerin İyileştirilmesi-Restorasyonu:


1--ResetEra isimli oyun temali forum sitesi, ilginç bir denemeye konu oldu. Forum sitesinin kullanıcıları, geliştirdikleri yapay zeka destekli nöral ağ sistemiyle eski oyunların grafik kalitesini yükseltmeyi başardılar.

 

2--Retro oyunlardan alınan görselleri yapay zeka kullanarak daha kaliteli hale getiren kullanıcılar, ortaya harika işler çıkardılar.

 

3--Aslında çok daha önce Doom ve The Elder Scrolls III: Morrowind için yayınlanan Texture Packs ya da Türkçe ismiyle kaplama paketleri, eski oyunların günümüz grafik kalitelerine yaklaştırılabileceklerini göstermişti.

 

4--ResetEra kullanıcıları ise işi biraz daha ileri götürerek, işi manuel olmaktan çıkararak, yapay zekaya devrettiler.

 

5--Geliştirilen yapay zeka sistemiyle Monkey Island, Metroid, Myst, Crusader No Remorse, Final Fantasy 7 ve Doom gibi oyunları müthiş bir seviyeye getiren oyuncular, en iyi sonucuysa Resident Evil 2 ve Resident Evil 3’te aldılar.

 

6--Capcom halihazırda Resident Evil 2’yi orjinaline sadık kalarak tekrar geliştirme işine odaklanmışken, forumdan gelen yardımla oyunun orijinalinin dahi ne kadar iyi görünebileceğini ortaya çıkarmış oldular.

 

7—Yakın dönemde yapay zeka ile eski filmlerin iyileştirilme çalışmaları hızlanabilir.Bu imkan ile herhalde Eski Nostaljik filmler yüksek çözünürlükte çok kaliteli bir görüntü seviyesi ile seyiredilebilecektir.

 

Kaynak:tamindir.com



Makalenin İzlenme Sayısı : 183

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.