MAKALELER / Şeker Hoca İle Yapılan Röportajdan Alıntılar





Şeker Hoca İle Yapılan Röportajdan Alıntılar:

 

1-- Kur’an’da şifre olmaz diyorlar. Neden olmasın? Yasin şifre değildir nedir? Ayrıca kıyamete kadar geçerli olan evrensel bir kitaptır. İnkişaf ettikçe çözülecek. 


1.1--Kuran her 10 senede bir manalandırılmalı. Kur’anı bir kişi tefsir edemez. Kur’an’ı manalandırırken hukukçularla, uzay bilimcileriyle, ziraatçilerle çalışılmalı.

 

2--Din adamları eğitimi yeterli mi? Değil. İster beş üniversite bitirsin, ister imam hatip mezunu olsun, teşkilat onu eğitmeli. Jest, mimik, beden dili bilmiyoruz. Ben konuşayım cemaat dinlesin, olur mu? Beden dili, psikoloji bilmek çok önemli.

 

3—Kuantum Dünyası:

 

1--Kuantum dünyasında zamanın öncesi veya sonrası diye bir şey yoktur.Zamanda önce ,zamanda sonra kavramı makroskopik sistemler ve Einstein yani rölativite dünyasında Anlamlı.

 

2--Kısaca zamanın kunatum dünyasında bir anlamı yok.Önce ve sonra diye bir şey olmayacağı için neden ve sonuç ilişkisi de sözkonusu değildir.

 

3--Ayrıca belki enerjinin sakınımı sadece makroskopik sistemler için geçerlidir.Bu anlamda kuantum dünyasında yoktan enerji Oluşabileceği gibi varolan enerjide yok olabilir.


4--Yorum:


1--Yoksa ahiret kuantum alanımı-hiçlik alanı mı.


2--İnsan dünyaya gelince kuantum alanı olarak bir benlik ve onunla birlikte bir bilinç-kuantum alanı oluşur.


2.1--Aynı zamanda bulunduğu an itibarıyla ahirete atıldığında kendi içinde kuantum alan olarak yetişen bir anne karnındaki bebek gibi olan ruhuna tüm yaşam kayıtları-yani bilinç ve benlik aktarılır.


2.2--Bu kayıtların yüklenmesi ile(ölüm anında bütün yaşam bir film şeridi gibi geçer) ruh ayaktan ağıza doğru hücre hücre bedenden bir mavi ışık alanı ile çekilir ve ebedi yurduna-kuantum hiçliğe-yaradanın makamına geçer.

 

Kaynak:yeniaktüel.com.tr-2011 




Makalenin İzlenme Sayısı : 213

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.