MAKALELER / İnsan ve Hayvan DNAsından Süper Hayvan Yapılabilirmi





İnsan ve Hayvan DNAsından Süper Hayvan Yapılabilirmi


1—İnsan ve hayvan DNA sını gen mühendisliği teknikleri ( crispr-cas) birleştirip süper bir yaratık yapılabilir mi sorusuna verilen cevap olarak Utah Eyalet Üniversitesinden biyolog olan Randy Lewis e göre bu karma canlı geliştirmelerin en büyük sorunu çok karmaşık olmaları.


2—Tek bir proteini değiştirmek kolay fakat uzuv yenileme yada fiziksel güç artırımı gibi karmaşık özellikler apayrı.Bunun için akıl almaz miktarda genetik mühendislik gerek.


3—Lewis e göre bilim insanları hayvan ve insan genomunu daha iyi kavramadığı sürece insanüstü melezler filmlerin süsü olmaya devam edecek.


4--Tüm  biyolojik-fiziki-kimyasal vs süreçler diferansiyel denklemler ile ifade edildiği düşünülürse ayak tabanındaki kemiklerin hareket denklemlerini çözemediğimiz için-çözemeyeceğimiz için düz tabanı tam tedavi edemezken basit proteinler için bu denklem kurulamazken insan hayvan karışımının denklemini kurmak ve çözmek imkansız. Başka galaksilerinde bunu yapması mümkün değil.Sonuç bunlar fantazi.Yaradılış sadece yaradana ait bir özellik.Yaratıcıya nasıl yaklaşacağız.Aşk ile mi bilim ile mi yoksa ikisi ile mi.




Makalenin İzlenme Sayısı : 234

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.