MAKALELER / Sanal Gerçeklik Başlığıyla İşyeri-Güvenlik Eğitimleri





Sanal Gerçeklik Başlığıyla İşyeri-Güvenlik Eğitimleri:

 

1—İş kazalarını azaltmak için meslek lise ve üniversite müfredatına iş güvenliği dersi koymak herhalde gerekli. Aynı zamanda işyerlerinde çalışanları hizmet içi iş güvenliği eğitimine almak kesinlikle gerekli.


2—İş güvenliği dersleri ve eğitimlerinde sanal gerçeklik başlıkları ciddi anlamda bu eğitimlere katkı yapabilir.

 

3—Aynı zamanda işyeri çalışan eğitimlerinde bu başlıklar önemli.


3.1--Oculus firması Esa, NASA ve CSA ile bir araya gelerek Uluslararası Uzay İstasyonu’nun 3D modelini tasarladı. Artık Oculus’un sanal gerçeklik başlığıyla UUİ’yi ziyaret etmek ve bir Oculus dokunmatik kontrolcüyle de uzay araçlarını kenetlemek, uzay gezintileri yapmak ve diğer misyonları yerine getirmek mümkün.

 

3.1--Bu çalışmada VFX firması Magnopus, NASA’nın modelleri, astronomların tarifleri ve NASA Johnson Uzay merkezi’nin VR-Laboratuvarının yardımıyla her şeyin gerçeğe çok yakın olmasını sağlamış.

 

3.2--Fakat Oculus başka bir yolu daha deniyor. Firma, uzayda denge ve oryantasyon alıştırmalarının yapılabilmesi için Oculus başlığını bir Fransız uzay ajansıyla UUİ’ye gönderme kararı aldı.


4--Harp okullarında pilot eğitiminde,yüksek bina çalışanlarının işgüvenliği eğitimlerinde bu başlıklardan yararlanılabilir.

 

Kaynak:www.oculus.com/bloa/





Makalenin İzlenme Sayısı : 218

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.