MAKALELER / İşgüvenliğinde 3M Firma Çözümleri:





İşgüvenliğinde 3M:


1--3M in, Güvenlik ve Grafik Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve çalışanların güvenlik ve emniyetinin iyileştirilmesine odaklanan 3M İş Güvenliği Bölümü ürün portföyünde, solumun konuna, işitme koruma, baş yüz koruma, kaynaktan koruma, göz koruma, vücut koruma ve yüksekte çalışma çözümleri bulunuyor.


2--Yüksekte çalışma çözümlerine dair biraz daha detay vennek gerekirse, 3M’in 2015 yılında yüksekte çalışma alanındaki global satın almasdı ile birlikte, emniyet kemeri, yatay ve dikey yaşam hatları, bağlantı çözümleri, kapalı alan sistemleri, kurtarma ekipmanlan, çeşidi mühendislik sistemleri ve alet düşüş durdurucular da portföye eklendi.


3--3M, İş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan bilinçlendirme çalışmaları, yaşanabilecek iş kazalarının engellenmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu yüzden faaliyet gösterdiği her ülkede iş güvenliği ve sağlığı konusunda işçileri ve işverenleri bilinçlendirme çalışmaları yapan 3M, Türkiye’de de iş güvenliği bilincini arttırabilmek için kişisel koruyucu donanımlar ile ilgili eğitimler veriyor.


4--3M olarak, Türkiye’de her yıl 100’den fazla fabrikada iş güvenliği ile ilgili eğitimler veriyoruz. Geliştirdiğimiz dijital oyun ve tiyatro gösterileriyle iş güvenliği konusunda her yıl binlerce çalışanı iş güvenliği konusunda bilinçlendiriyoruz.


4.1-- Çalışanlara kişisel koruyucu donanımları neden ve nasıl kullanmaları gerektiğini, donanımların farklı çalışma ortamlarında nasıl çalıştığını anlatıyoruz. Bu sayede; farklı çalışma koşullarında çalışanı bekleyen olası tehlikelere ve bu tehlikelerden korunmak için kullanması gereken kişisel koruyucu donanımlara dikkat çekiyoruz.


4.2--Bunun yanı sıra; sektörde ilk kez 3M tarafından ortaya konan “uyum testi” sayesinde kişisel koruyucu donanım ürünlerinde en ideal çözümler sunuluyor.


4.3--İş güvenliği ürünleri ile ilgili, sektörde bilinç düzeyinin artmasının yanı sıra; kullanılan ürünün kullanım etkinliği ölçümlenebilmesi de önem taşıyor.


4.4--Uyum testi sayesinde ürünlerin kullanıcılar için kullanım etkinliği ölçülebiliyor. Örneğin; solunum uyum testinde, maskenin yüze ne kadar iyi oturduğu, sızdırmazlığı kontrol edilebiliyor. Gürültüden korunma testinde ise, kulak tıkacının, kulakta ne kadarlık bir koruma sağladığı, hangi gürültü seviyelerinde ve frekans aralıklarında, nasıl koruma sağlayacağı gösteriliyor.


5--Yine yüksek çalışma çözümlerine ilişkin olarak, 3M demo aracımız ile fabrikaları ziyaret ediyor ve çalışanları “yüksekte çalışma” konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyoruz.


5.1--Teorinin’pratiğe dönüştüğü bu yüksekte çalışma demo çalışmalarında, çalışanlar yüksekte çalışma konusunun ne denli hayati önem taşıdığım bir kere daha gözlemlemiş oluyorlar.


Kaynak:Dünya Gazetesi




Makalenin İzlenme Sayısı : 177

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.