MAKALELER / Mobilya Sektörü İçin Öneriler





Mobilya Sektörü İçin Öneriler:

 

1—Müşteriler mağazada satın alacakları mobilyayı sanal olarak bir TV ekranında montajlı olarak-evin ölçülerine göre montajı yapılmış olarak görebilmeli ve değişik mobilyaları ekranda yerleşemini izledikten sonra satın alabilmeli.

 

2—Mağaza içi dijital sistemler istenilen yerden izlenebilmeli.

 

3—Mobilya tasarımında ürünler modüler olarak tasarlanabilir.Müşteriler istedikleri modülü alabilmeli.

 

3.1—Ayrıca ürün grupları içinde önemli bir bölüm duvar içine gömülebilen yerden tasarruf sağlayan küçük evlere göre mobilya grupları tasarlamak olabilir.

 

4—Mobilya tasarımında moda akımları ve trendler yakından izlenmeli.Firmada bu işi yapan insanlar değişik ülkelerde değişik zamanlarda gidip yeni akımları ve yaklaşımları saptayabilmeli.

 

5—Firmalar ihtiyaçları olan ahşabı sağlamak için endüstri ormanı kurabilmeli.

 

6—Firmalar üretimlerinde otomasyon-robot kullanımı ve 3d yazıcıları ağırlıklı olarak kullanabilmeli.

 

7—Firmalar gelecek gördükleri öğrencileri okuldan üniversiteye kadar staj burs ile yetiştirip yanına alabilmeli.

 

8—Firmalar arge merkezi kurup son bilgilere ve yeni tasarımlara ulaşabilmeli.

 

9—Firmaların ihtiyacı olan çivi,boya,marangoz makineleri,3d marangoz makinları,3d yazıcıların yurt içinde üretimi için kamusal güçlü teşvikler verilebilir.

 

10—Firmalar üretim atıklarını ekonomik olarak ürüne-briket vs dönüştüren tesisleri kurabilmeli.

 

11—Firmalarda fabrika,merkez ofisler vs yeşil fabrika-yeşil ofis olması için gerek tedbirler alınlaı.Enerji-su tasarrufu ciddi anlamda sağlanmalı.Yangın güvenliği mutlaka sağlanmalı.

 

12—Firmalar öncelikle yakın coğrafya ardında daha uzak coğrafyalar açılmalı.Mal satışlarında peşine yönelmeli-mal alırken vadeli alabilmeli.Yurt dışında düşük fiyat politikasından uzaklaşılmalı.Firmalar çeşitli risklere karşı sigortalanmalı.Firmalar karlarının % 15-20 sini argeye ,%5 ini sosyal yardımlara ayırabilmeli.

 

13—Mağazlara gelen müşterilerin çocuklarının vakit geçirebileceği alanlar olmalı.Müşterilere ölçülü ikramlar olabilmeli.

 

14—Düzenli müşteri anketleri-analizleri-satış analizleri yapılmalı.Modern reklam teknikleri-insani marketing yöntemleri uygulanabilmeli.





Makalenin İzlenme Sayısı : 184

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.