MAKALELER / Honduras ta vs Türk Dizi ve Ürünleri ile İhracatı Artırmak





Honduras vs Türk Dizi ve Ürünleri ile İhracatı Artırmak:

 

1--Latin Amerika pazarının lojistik merkezi Honduras’tan gelen alım heyetinin başında bulunan Guac- hicafe CEO’su Dora Oseguera, Türk kahvesi ve lokumunun çok özel ürünler olduğunu belirterek, “Bu kültürü bizde kendi ülkemizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu kültürün tanıtımını Honduras’ta Türk dizileri ile yapacağız” dedi.

 

2—Hindistanda,Irak,Suriye,Körfezde,Endonezya,Latin Amerikada türk dizileri izlenmekte ve bu potansiyel devlet desteği ile daha güçlü hale getirilerek ihracatta artış için iyi bir seçenek olabilir.

 

3--Oseguera, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kültürü biz de kendi ülkemizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Honduras’taki insanlar kahveyi ve şekerlemeyi çok seviyor. Türk lokumunun Honduras’ta olmasını ve Türk kahvesi ile birleştirip sunmayı çok istiyorum. Türk dizileri Honduras’ta oldukça popüler ve izleniyor, bu da Türkkahvesi ve lokumun konumlandırılmasında, pazarlanmasmda fayda sağlayacaktır.

 

4--ABD, sizin rakibiniz çünkü kalitesi çok iyi. Türkiye’deki ürünlerin kalitesi ve fiyatları da çok iyi. Fiyat açısından ABD Türkiye’den daha pahalı fakat kalite olarak Türkiye ile aynı. Paketleme olarak Türk ürünleri çok renkli ve ilgi çekici ayrıca oldukçayenilikçi.

 

5--Oseguera, “Honduras jeopolitik açıdan Latin Amerika’nın merkezi konumunda. Bölgemize gelen ürünlerin birçoğu ülkemizden yayılıyor. Ülkemizin 9 milyon nüfusu var. Ülkenizden getireceğimiz ürünleriniz 1 milyon veya daha az bir popülasyona hitap ediyor olacağız”

 

6--Oseguera, “İyi fiyatla iyi kaliteyi birleştirmek hiç kolay değil ama Türkiye bunu başarıyor.

Türkiye’nin kruvasan ve waffle- dan pazar payı alabileceğim düşünüyorum. Çikolatalı kruvasanı çok beğendim. Honduras’ta çikolatalı kruvasan yok” dedi

 

Kaynak:Dünya Gazetesi


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 183

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.