MAKALELER / Yönetim Modeli-Çalışanları Yönetime Ortak Etmek





Yönetim Modeli-Çalışanları Yönetime Ortak Etmek.

1—Krizlere karşı ve şirket verimini en üst düzeyde tutmak için çalışanların yönetime ortak olması uygun olacaktır.Bu model için:


1—Çalışanların her birine yılda 100 saat eğitim vermek.Verilen eğitim lisan eğitiminden-iletişim becerilerinin geliştirilmesine kadar hangi çalışana ne kadar ve hangi eğitim gerekiyorsa o kadar eğitim vermek.


1.1--Bu şekilde personeller arasındaki seviye farkı kapandığı gibi tüm personel bazında üst düzeyde bir seviye yakalanabilir.


2—Çalışanları şirkete ortak etmek suretiyle personelin işe aidiyet duygusu ile katılmaları sağlanabilir.Bu yapı kazandıkça kazandıran bir yapıdır.


3—Böyle bir şirkette Personelin şirkete ortaklığı ve eğitimleri ile şirkette kimse kendini ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmez.Ama herkesten işini en iyi şekilde yapması istenir.


3.1--Tıpkı bir arı yada karınca kolonisi nde olduğu gibi.Bu durum tıpkı ortak üst frekansta bütün şirket titreştiği için en yüksek verim alınmakta,bu suretle krizi hasar almadan atlatmak mümkün olabilmekte.


4—Böyle bir Şirkette koçluk işini üstlenen insanda ben egosunun olmaması gerekir.Tıpkı arı kovanında ana-kraliçe arı gibi.O sadece kovana çalışır.


4.1--Herkes gibi.Benim çalışanların derseniz bu koçluk olmaz.Sözel olarak Herkes …. Şirketi için çalışıyoruz ifadesi olmalı.


5—Günümüzde her çalışanın 10 saati işte geçtiği için çalışanların yaptığı işten mutlu olması önemli.


6—Böyle bir tekstil şirketi % 80 ihracat odaklı çalışabilir ve belli bir markanın-yabancı markanın tüm deriden-tişörte-iç giyime kadar bütün ürünlerini üretebilir.


6.1--Firmanın ana merkezinde ilk modeller dikilirken, sadece firmaya çalışan fason atölyelerden ise ana üretim sağlanabilir.


6.2--Firma ürettiği ürünleri ekol lojistik gibi firmaların kullandığı demiryolu –gemi yolu ağırlıklı tırlarla istenen ülkelere hızlı bir biçimde en ucuz maliyetle sevkedebilir.Firma hızlı ve çevik üretim imkanıyla krizde en iyi hamleleri yapabilir.


7—Firmada herkes bilanço okumayı bildiği için firmanın nereye doğru gittiğini bilerek kendi üstüne düşeni yapar.


8—Görgüde genişlik için gerekli olan yurtdışı ziyareti için Herkes bir şekilde yurt dışına gitmiş ve gitmeye devam ediyor.


9—Firmada Çalışanlar gecikeceklerse bunu e mail ile şirkete bildiriyor.


10—Evde yapabilecekleri bir iş olduğunda işe gelmeyebiliyorlar ve hatta firmada home ofis çalışma teşvik ediliyor.


11—Çalışanların maddi sorunları 24 saat içinde ya çözülüyor yada nasıl çözüleceği konusunda yardımcı olunuyor.


12—Tüm çalışanlar 3 ayda bir kar payı alıyor ve karın % 10 u bu şekilde dağıtılıyor.


13—Kamuya ait vergi,SSK borçları bir gün bile geciktirilmiyor.


Kaynakça:Para Dergisi-4/10.03.2012-S:51





Makalenin İzlenme Sayısı : 251

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.