MAKALELER / Obez Çalışanların ABD ye Maliyeti





Obez Çalışanların ABD ye Maliyeti:


1--Yapılan bir çalışma dahilinde  ABD'de obez çalışanların işverenlerine maliyeti yıllık ortalama 73,1 milyar dolara düzeyinde bulunuyor.


2--Raporda, söz konusu maliyetle yıllık 42 bin dolar ücretle yaklaşık 1,8 milyon kişiye istihdam sağlanabileceği belirtildi.


3--Çalışma ekibi bu sonuca ulaşabilmek için tıbbı masrafları, düşük verimliliği ve obez çalışanların iş yerine gelmemelerini parametre olarak dikkate aldı.


3.1--Bu üç faktörü toplayan Finkelstein ve ekibi, obeziteden meydana gelen maliyetin kadınlar için yıllık 16 bin 900 dolara, erkekler içinse 15 bin 500 dolara ulaştığı sonucuna vardı.


3.2--Raporda ayrıca, söz konusu üç faktör bir araya geldiğinde normal kiloya sahip bir çalışanın ise işverenine yıllık ortalama 10 bin dolara mal olduğu belirtildi.


4--Yorum:Kişilerin obezleşmesinde rol oynayan faktörleri dikkate aldığımızda,fas fut lu yiyecekler,bol şekerli aspartamlı kolalar ve GDO lu gıda maddeleri (et,süt,tavuk,cips,kraker vs) vede bilgisayar başında geçirilen uzun saatlerin olduğu açık.


Kaynakça: www.stargazete.com-8.10-2010





Makalenin İzlenme Sayısı : 178

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.