MAKALELER / Demir-Çelik Endüstrisinde Curufta Geri Dönüşüm






Demir-Çelik Endüstrisinde Curufta Geri Dönüşüm:

 

1-- Egedemir Demir Geri Kazanım Limited-şirketi'nin Sahibi Erdoğan Erdem, Türkiye'de çelikhanelerde yıllık ortalama 6-8 milyon ton curufun ortaya çıktığını hatırlatarak, bunların kullanılır hale gelmesinde örnek olacaklarını söyledi.

 

2--Demir-çelik tesislerinin en önemli sorunlarından birinin üretim sonunda ortaya çıkan cürufun bertarafı oldugunu anlatan Erdem,"Bu curufları ekonomiye kazandırmak için yola çıktık.

 

2.1--Geçen seneye kadar curufları işleyerek karayollarında dolgu malzemesi olarak kullanılacak hale getiriyorduk. Sonra curuftan parke taşı üretmeye başladık. Gerek kalitesi, gerekse fiyatı nedeniyle bu parke taşları o kadar çok ilgi gördü ki, kısa sure içinde kapasiteyi artırmak için yeni yatırımlar yapmak durumunda kaldık.

 

2.2--Ar-Ge çalışmalarını hiç durdurmadık. Aliağa'daki geri dönüşüm tesislerimizde kurduğumuz beton santralinde cüruftan elde ettiğimiz beton kumunu kullanıyoruz. Curufu ayrıca raspa kumuna, asansör denge ağırlığına ve beyaz eşya sektörüne özel ağırlık malzemesine dönüştürüyoruz diye konuştu.





Makalenin İzlenme Sayısı : 713

Eklenme Tarihi : 05.08.2019

Önceki sayfaya geri dön.