MAKALELER / Sanal Satışlar-E Ticaret-Elektronik Ticaret





Sanal Satışlar-E Ticaret-Elektronik Ticaret :


1—İnternet üzerinde satış yapmak (e ticaret) ticari anlamda ciroyu oldukça arttırabilen  oldukça iyi bir yöntem olabilir.


2—Sektörel Fuarlarda 7-8 firma ile ticari olarak anlaşılırken, sözkonusu ticaret yada ürünle ilgili site kurulması halinde  haftada 3200 firmanın ilgili  siteyi ziyaret etmesi sözkonusu olabilmektedir.


3—E Ticarette , Firmalarla ilk temas internet üzerinden yürütüldükten sonra,süreç telefon ve faks aracılığıyla geliştirilerek satış işlemleri tamamlanabilmektedir.


4—E ticaret ile dünyanın farklı coğrafyalarında müştriler edinip onlara mal satma imkanı sağlanabilmektedir.


5—Bu anlamda kurduğunuz site ile örneğin  Alibaba.com  da yer alarak b2b(firmadan firmaya satış) yaparak ticari haminizi 4 yılda 3 katına çıkarabilirsiniz.


5.1—Alibaba.com dünyanın en büyük b2b(firmadan firmaya)e-ticaret platformu.240 ı aşkın ülkede faaliyet gösteriyor.Şirket  ithalat ve ihracatçılar için global bir ticari platform….www.alibaba.com,çin deki yerel ticaret için çin li bir platform olan….www.1688.com ve küçük miktardaki mallar için hızlı bir nakliyat isteyen küçük alıcılar için toptan satış platformu olan www.aliexpress.com dan oluşuyor.


Şirketin büyük çoğunluğu Çin,Japonya,G.Kore ve ABD den olmak üzere dünya genelinde 70 den fazla ofisi ve 20.000 çalışanı bulunmakta.Google un 2004 yılında ABD deki Nasdag daki halak arzından sonraki en büyük halak arza imza atmıştı.2012 yılında 263.1 milyon dolar gelir elde etti.


6—Öteyandan Alibaba.com ile Türkiye ihracatını en az  % 20 arttırabilme şansına sahip olabilir.


7—Siteyi örneğin 5 kişilik bir ekiple kurduktan sonra,siteyi ziyaret eden müşteriler farklı yüzlerce modelden birisini tıklayarak,satış emrini verebilir.Bu anlamda sitede ürün çeşitlerin bol olması,giysi satılıyorsa sanal mankenlere giydirilebilme programının olması,ürünle ilgili demolara,ürünün talebi halinde belli bir süre içinde teslim edilebilmesi için onlarca atölye ile bağlantı imkanının olması-minimum stok ve esnek-hızlı üretimin devreye alınabilmesi imkanın olması.Kuryelerle hızlı teslimat.


8—Site örnekleri:

1--Ayakkabı(bayan-çocuk-erkek),

2--çocuk iç giyimi(organik),

3--bebek ürünleri,

4--iç-dış giyim ürünler satışı,


5--organik tatlı satışı(hindistana,yurtiçi),

6--çiğköfte satışı,

7--yöresel gıda satışı,

8--yöresel yemek satışı,


9--organik gıda satışı,

10--sanayi ürünleri satışı(metal,inşaat,makine ürünleri satışları…alibaba.com ile yurtdışı ve yurtiçi satışlar),

11--organik çikolata-bisküvi satışı,

12--organik bakliyat satışı.


13--organik hastalık destek bitkileri satışı(enginar,devedikeni,likopen,öğütülmüş karpuz çekirdeği ,öğütülmüş keten tohumu ,öğütülmüş ısırgan tohumu ,hakiki organik siyah çay,organik yayla balı,organik Amasya elması kurusu,armut kurusu-ayva kurusu ,organik kaysı,organik nar suyu-nar ekşisi,organik bakliyat,organik kuruyemiş,organik zeytinyağı,organik balık yağı,organik açık teniz balığı(sardelye-hamsi konserve),organik yayla keçi peyniri,keçi sütü,ph 7.5 üstünde olan su satışı


14—Arsa,daire,çiftlik,hayvan,bitki ,cihaz,çayocağı-sanayi devri satışı


Kaynakça:1-Dünya Gazetesi 2-Para Dergisi.





Makalenin İzlenme Sayısı : 210

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.