MAKALELER / Trafiğe Araç Paylaşımı Yapan Tripid Uygulaması Çözüm Olabilir





Trafiğe Araç Paylaşımı Yapan Tripid Uygulaması Çözüm Olabilir:


1—Asya ülkelerinde faaliyet gösteren Tripid isimli bir mobil uygulama araç paylaşım servisi olarak gayet başarılı bir şekilde hizmet veriyor.


2—Uygulama sayesinde sabah işe gidiş güzergahınızı harita üzerinden paylaşıyorsunuz.


3—Size katılmak isteyenler yine uygulama üzerinden yolculuğa katılacakları yerleri belirtiyorlar.


4—Ufak bir ücret karşılığında herkes bu sistemden yararlanabiliyor.


5—Böylece araçlar tek kişi trafiği işgal etmezken aynı zamanda araç sahipleri yakıt masraflarının bir kısmını çıkarmış oluyor.


6—Türkiyede cep tlf oparatör firmaları bu uygulamayı ülkeye getirebilir ve getirirse trafikte özellikle İstanbul trafiğinde rahtalama sağlayabilir.


7—Akıllı trafik lambaları (yol yoğunluğunu yapay zeka ile kamerasından saptayıpile trafik akışına yol verebilir) trafik akışı daha hala getirilebilir.


8—Öneri:Son kar yağdığında Avcılar-Beylikdüzü hattı yoğun kardan tıkandı.Bu yoğun kar yağışında yolu açık tutmak için bir kar aracının arkasına 2 adet mazotlu alev makinası takılabilir-alevin etkisiyla önündeki sac koruma ısınır ve onun sıcaklığıda yoldaki karı tıpkı odun sobası  üzerindeki kar parçasının erimesi gibi eritebilirdi.2.bir çözüm beylikdüzü yokuşuna yolun altına elektrikli ısıtıcı döşemek-yoğun kar yağışında bu ısıtıcı ile yolu ısıtıp karı eritmek.Haramidere vs giriş yakınlarında vinçleri –çekicileri hazır bekletmek uygulunabilir.Öte yandan Yandex-İBB Yol yoğunluk haritalarına yol yoğunluğunu sayı olarakda eklenebilir.


Kaynak:Dünya Gazetesi-Tekno Strateji-10.10.2013-s:23




Makalenin İzlenme Sayısı : 188

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.