MAKALELER / Bilgisayar Sektöründe İşe Alım Şartları





Bilgisayar  Sektöründe İşe Alım Şartları:


1--Bir Üst Düzey Yöneticinin İfadeleri:


1--Alınacak yeni elemanlar için aranan özelliklere göre; Internetle büyümüş, ilk yaşlarından itibaren bilgisayarla haşır-neşir olmuş kişiler ardından  uzun dönem stajyer programına girerek yani  zorunlu yaz stajı olmayıp  Bir yıl süren ve öğrencinin maaş aldığı sistem ile çalışan öğrenciler olacak.


2--Burada tercihimiz edilen bölümler:Elektrik, elektronik, bilgisayar ve endüstri  mühendisliği ile işletme bölümlerinden yana kullanıyoruz.


3--Onlarla bir yıl çalıştıktan sonra aramıza katmayı düşünüyoruz.


4--Yazılımda kod yazmak otocad da proje çizmek,ev hanımının kanaviçe-nakış işlemesi gibidir.Sabır ve bilgi ister.Artık kod yazan mühendisler değil kod yazan programları kontrol eden bilgisayar mühendisliğine doğru bir gidiş var.


4.1--Sürücüsüz araçları kontrol eden,gazete editör yardımcılığı yapan,tomografiyi analiz edip doktora bilgi veren,yaratıcı matematik çözümler üreten ,robotları yöneten,animasyon filmi yapan,yapay müzik yazan yapay zekaya doğru bir gidiş sözkonusu.


4.2--C2,Java nın matığını bilen bilgisayar mühendislerine ihtiyaç var.Bankaların yurtdışına yaptırdığı yazılımı yurt içinde yarı fiyatına yapacak kendini kanıtlamış yazılım firmalarına ihtiyaç var.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 247

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.