MAKALELER / Personel Taşıma Sistemlerinde Lojistik Verimin Arttırılması





Personel Taşıma Sistemlerinde  Lojistik Verimin Arttırılması:

1--Yapılan bir çalışmada Lojistik verimi artırılması hedeflenen ,Bir kamu kurumunun Ulaşım Hizmetleri Md. Olarak…..otobüs ve ….midibüs ile hizmet vermektedir. 

2--Bu şehir içi yolcu taşımacılık şirketi için İlk adım olarak personel adresleri kullanılan Coğrafi Bilgi Sistemleri yazılımı yardımı ile ………ilinin sayısal haritası üzerine aktarılması,ardından Yöneylem Araştırması yöntemleri kullanılarak çalışmada kullanılan sezgisel yöntemlerle yeni duraklar ve güzergahlar belirlenmiştir.

3--Bu şirketin Personel servislerine yapılan ödeme , o dönemde yapılan bütün ciddi bir maliyeti olan ulaşım hizmetleri harcamaları ,toplam harcamalarının % 30 unu  oluşturmaktadır.

4--Bu tür lojistik verimini artırmayı hedefleyen Çalışmalar  ile , maliyetler, her güzergahta katedilen mesafe ve yolculuk zamanı dikkate alınarak ulaşım ağının verimliliğinin artırılması hedeflenmektedir.

5--Bu problem , NP-Zor sınıfında yer alan Kapasiteli Araç Rotalama Problemidir.ve birçok ticari uygulamada da karşılaşılmaktadır.

5.1—Bu konu bu tür araştırmalar hakim Endüstri Mühendisi tarafından çözümü üretilebilen bir problemdir.Gerektiğinde yardım almak için kaynak yazara müracaat edilebilir.

6--Çok sayıda araştırmacının ilgisini çeken ve 60'lı yıllardan beri üzerinde yoğun biçimde çalışılmış olan , Çok sayıda sezgisel veya kesin yaklaşım önerilmiş bir problemdir.

7--Sonuçta ; Önerilen çözüm maliyette %6.5 oranında azalma sağlayabilir.Elde edilen çözüm, bu ilk durum ile karşılaştırıldığında sağlanan tasarrufun çok daha yüksek olduğu ve  masrafta % 45 azalma sağlayabilir.





Makalenin İzlenme Sayısı : 191

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.