MAKALELER / Çobanlara Eşek Sırtında Güneş Enerjisi Paketi





Çobanlara Eşek Sırtında Güneş Enerjisi Paketi:

 

1--İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricisi Birliği Başkanına göre elektrik  hizmetlerinin bulunmadığı kırsal, dağlık alanda hayvancılık yapan çobanlara güneş enerjinden elektrik üreten sistemi hayata geçirdi.

 

2—Kullanım yerine göre yerleşik, yerine göre de seyyar olarak eşek emtında taşınabilen sistem sayesinde çobanlar cep telefonlarım, diz üstü bilgsayarını şarj edip radyo dinleyebiliyor, elektriğin nimetinden faydalanabiliyor.


3—Sistem 5-10 kw arasında kurulabiliyor.

 

4—Ayrıca Bu projeyle dağın başına da bulunan ağıllara da teknoloji girdi. Kırsalda, altyapı hizmeti olmayan yerlerde kurulan bu sistem: sayesinde verimlilik, süt ürünlerinin kalitesi de arttı.Eskiden işletmeciler elektrik olmadığı sütü makinayla sağım yapamıyordu.Şimdi sağım makinasıyla sağıyorlar.

 

4.1—Ayrıca ; Süt, güneş enerjili soğuk depolarda gayet iyi bir şeklide muhafaza edilirken tüketiciye kadar sağlıklı olarak ulaşabiliyor.Güneş enerjili elektrik üretimi ile İşletmenin gece aydınlatması,televizyon, buzdolabı gibi elektrikli aletlerin kullanılması mümkün hale geldi.






Makalenin İzlenme Sayısı : 243

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.