MAKALELER / Atıksu Proses Havuzu Üzerine Güneş Enerjisi Santrali





Atıksu Proses Havuzu Üzerine Güneş Enerjisi Santrali:

 

1--YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer kurula­cak güneş santrali tesisinin 1 megawatt gücünde elektrik üreteceğini söyle­di

 

1.1--Bizim projemiz 1 megawatt gü­cünde dünyada da proses havuzları üze­rine kurulmuş en büyük güneş enerjisi santrali olacak. Türkiye de ise ilk olacak.

 

2-- Projenin toplam tutarının 4.5 milyon lira olduğunu anlatan Özsümer İller bankasının kendilerine 15 yıllık ödeme süresi verdiğini bildirdi.Bu proje için harcanan maliyet 6 yıl sonra kendisini amorti edecek.

 

4--Özsümer, “Türkiye’de bakanlığın belirlemiş olduğu 1200 atık su arıtma tesis var. Bu tesislerin her birinin proses havuzunun üzerine l MW lık bir güneş santrali kurulursa 1200 MW bir kurulu güç elde edersiniz.

 

5--Arıtma suyunun sulama suyu olarak kullanılmasına yönelik projeyi başarılı bir şekilde sonuçlandırdıklarını belirten Özsümer, “Proje tesisimizde uygulanıyor.Bu proje ile baraj ve göllerden ciddi anlamda su tasarrufu elde edilecek.

 

6-- Özsümer, Suyumuza sanayi suyu karışmadığı için arıtma verimimiz birçok tesisin üzerinde. Bundan dolayı çıkış suyu konusunda da iddialıyız. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın onayladığı Sürekli Atıksu İzleme Sistemi kurulumunu da tamamladık. Çıkış suyu verilerimiz 7/24 bakanlığımız tarafından izlenmekte bu verileri web sitemiz üzerinden isteyen vatandaşlarımız ulaşabilirler.

 

Kaynak:Para Dergisi





Makalenin İzlenme Sayısı : 246

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.