MAKALELER / Kansere Karşı Sarmısak Kürü







Kansere Karşı Sarmısak Kürü


1--Japonya’da  41 bin kadın üzerinde 5 yıl süren bir araştırma yapıldı. Bu araştırmadan çıkan sonuçta haftada bir sarımsak tüketen kadın ile ayda bir sarımsak tüketen kadınlar arasındaki kolon kanseri riski farkının % 35 olduğu gözlemlendi.  

 


2--Kuru sarımsak ekstresinde S-allil sistein, S-allil merkaptosistein, saponinler, uçucu yağlar, allin, allisin, ajoen, diallil trisülfür, sitral, geranoil, linalool, s-metil-1-sistein sülfoksitprotein, mineraller, vitaminler, lipitler, aminoasitler, prostaglandin A2 ve F1 , allinaz, peroksidazlar,mirosinaz bulunur. Ezilmiş çiğ sarımsak ise en fazla allisini içeriyor.

 


3—Sarımsak bakteri,virüs ve Mantara karşı Etkili bir bitkidir.Besin ve su kaynaklı patojenler,  mantar gibi fungal enfeksiyonlar ve solunum enfeksiyonlarına karşı antimikrobiyal etkinlik gösterir.

 


4—Sarımsak , göğüs, kolon, yemek borusu, prostat, cilt ve mide kanserinin  ilerlemesini ve gelişmesini engellemekte. 

 


5--Sarımsağın kanserden korunmada dışında,


1--arteroskleroz, kardiyovasküler hastalıklar, dolaşım bozuklukları, yüksek kolestrol, hipertansiyon,


2--mikrobik enfeksiyonlar, deri  enfeksiyonlarında etkili olabilmekte.

 


6--Sarmısağın yan etkileri olarak, Baş ağrısı, halsizlik, terleme, hipoglisemi, topikal kullanımda kontakt dermatit gibi yan etkileri vardır. Sarımsak tüketiminin ameliyat durumlarında yedi gün önce kesilmesi gerekmektedir.

 


Kaynakça:http://www.malatyahaber.com/


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 496

Eklenme Tarihi : 22.07.2019

Önceki sayfaya geri dön.