MAKALELER / Küresel Isınma-Yağmuru ve Karı Bakteriler Yağdırıyor







Yağmuru ve Karı Bakteriler Yağdırıyor:

 

1--Bulutlar sadece su buharı ve parçacıklar değil, canlı bakteri de barındırıyor. Dahası, havada yaşayan bazı bakteri türlerinin bir süper gücü var: Suyu dondurarak buza çeviriyor, böylece yağış başlatabiliyorlar.

 

2--Toz zerrelerinin, minerallerin ya da küçük organizmaların etrafında donmuş granüller oluştu mu, aşağı düşüyor, yolda da yağmur damlacığına ya da kar tanesine dönüşüyorlar. Bu da yağışlarda küçücük yaşam biçimlerinin katkısının olabileceğini gösteriyor.

 

3--“Bir bulutu bu mikroplarla doldurursanız donmaya, ardından da yağışa yol açan süreçlere neden olur” diyerek destekliyor Florida Üniversitesinde atmosferik bakterileri araştıran Brent Christner.

 

4--“Bilinmeyen şey, bu organizmalann sayısının bir fark yaratacak kadar çok olup olmadığı.” Christner ve diğer araştırmacılar bu somya yanıt bulmak ve gökyüzünün sakinlerinin bu anlaşmadan ne yarar sağladığım öğrenmek için meteoroloji balonlarıyla ve uçaklarla numune topluyorlar. 


4.1--Söz konusu canlılar bulutlar sayesinde uzun mesafeleri kat edip yağmurla yepyeni habitatlara ulaşıyor olabilir.

 

5—Belkide çöl tozları bulutlarda bulunan bakterileri aktif hale getirerek yoğun yağış oluşturabiliyor.Tıpkı okyanusa atılan demir tozlarının tek hücreli alglerin sayısını patlatarak yoğun oksijen üretmesi gibi.


6--Yorum:Küresel yağış bakterilerini mutasyona uğratarak aşırı hava olaylarına yol açıyor olabilir


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 213

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.