MAKALELER / Uzaylılar Konusunda Görüşler






1--Bill Clinton Uzaylılar İçin Kesin Kanıt Yok

 


1--ABD'de ABC kanalında yayınlanan bir televizyon programına katılan eski ABD başkanı Bill Clintona, Programın sunucusu Jimmy Kimmel'in sık sık sıkıştırmalarına maruz kalan Clinton'a UFO'larla ilgili gizli raporlara ulaştınız mı sorusu soruldu.



2--Clinton yaptığı değerlendirmede, Roswell olayı dahil birçok raporu gördüğünü ancak uzaylıların dünyayı ziyaret ettiği hakkında kesin bir kanıt olmadığını dile getirdi.

 


3--Clinton ayrıca, evrenin çok büyük olduğunu ve 2 yılda yirmiden fazla gezegen keşfedildiğini söyleyerek, uzaylıların bir gün bizi ziyaret etmesi durumunda şaşırmayacağını dile getirdi.

 


Not:ABD Başkanı her şeyi bilebilir mi yoksa bilmesi gerektiği kadarını mı bilir.Yoksa sayısız kanıta dayalı uzaylı varlığı konusunu açıklamak için uygun bir tarih mi bekleniyor.

 


Kaynakça:www.haberuzay.com/





2--Uzaylıların Dünyaya Gelmesi Mümkün mü

 

1-- Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ethem Derman, Uzaylılar'ın Dünya'ya gelmelerinin mümkün olamayacağını söyledi

 

2--Uzaydaki gezegenlerde yaşam olabilir gayet doğal fakat oradan kalkıp bize gelemezler.


2.1--Yollar çok uzak. 5, 10, 20 ışık yılı ne demektir ? oradan bize gelemezler o yolu aşabilmeleri için uzay aracını enerji ile doldurmaları lazım ve müthiş bir hızla gelebilmeleri lazım.

 

3--İnsanoğlu ışık hızının yüzde birine ulaşamadı henüz ama bu kavuşamadığımız bize gelen insanlar ışık hızına ulaşmış insanlar, olur mu 

 

4--Prof. Dr. Ethem Derman, televizyonlarda çıkan UFO haberleri ve görüntüleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “O televizyonlarda ikide bir uzaydan geldiler, video ile çektik, şunları bulduk falan diyenlerin hepsi yalan söylüyor. İnsanlarımızın bunlara inanmaması lazım ve bilimsel düşünceye değer vermelerini istiyoruz.

 

4.1--Fransa ve birçok Avrupa ülkesinde UFO gördüm diyenlerin dosyaları yayınlanıyor. Hiçbiri UFO değil, uçan daire değil bunu herkes biliyor. Bilim dünyası biliyor fakat bir takım sahtekarlar, bilgisiz insanlara yalan söyleyerek inandırmaya çalışıyorlar sorun orada. Bu sahtekarlardan kurtulmamız lazım” ifadelerini kullandı


5--Yorum.Hoca yol açısından haklı.5,10,20 ışık yılı mesafeler ciddi sorun.Öte yandan bütün dünya ülkelerinin yaptığı basına sızan yüzlerce ufo olayı var.


Bunları nereye koyacağız.Bu olguları esas alırsak öte gezegenlerden gelen uzaylıların olduğunu kabul edersek bunlar teknolojileri ile mesafe problemini ciddi olarak hal etmiş olabilir.


Öte yandan Einstein ışık hızı aşılamaz tezi şimdilik rafta duruyor bakarsınız ışık üstü hızlarla ilgili ciddi teorik ve pratik çalışmalar yapılır ve gün yüzüne çıkabilir.


Bu durumda Işık hızı aşılamaz teorisi tozlu raflarda yerini alabilir.Öncelikle en önemli sorunlar küresel ısınma,enerji arzı,gıda ve nufus artışı,kaynakların sınırda olması.


Belki uzayda koloni kurup-orada yaşamaya başladığımızda mevcut birçok problem kendiliğinden zayıf hale gelir. 

 

Kaynakça: http://www.yenimesaj.com.tr/



3--Yorum:Yüksek düzeyde üst uygarlıkların samanyolu galaksisinde toplu iğne ucu gibi küçük ışık yılıyla çok uzakta dünyaya gelmesi yada dünya dışında dünya benzeri yaşamın oluşması mümkün mü


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 175

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.