MAKALELER / Teknolojik Devrimler Dünyayı Değitirecek






Dünyayı Değitirecek Teknolojik Devrimler:



1--Sürtünme Katsayısının Sıfıra İndirilmesi:



1.1--ABD Enerji Bakanlığı ile Chicago Üniversitesinin ortak kuruluşu Argon Laboraturalarında Türk Bilim adamı Ali Erdemir sürtünmeyi sıfıra yaklaştıran karbon kaplama ile ilgili buluşunun endüstriye hazır hale geldiği web sitesininde ilk haber olarak duyuruldu.



1.1.1--Karbon kaplı bilye test makinesinde 17,5 milyon kere döndürüldüğü halde ,test makinesi bozulduğu halde ,karbon kaplamanın bilye üzerinde varlığını koruduğu saptandı.



1.1.2--Gerekli karbon kaplama makineleri rutin hale gelince ,yüzbinlerce beraber sürtünen parçada kullanılırken,bunu getireceği enerji tasarrufuda açıktır.

 


1.1.3--Bu kaplama ile endüstriyel bir ürün olarak ,dizel/gaz sistemleri-roket rampaları-mil yatakları-uzaya giren uzay gemilerinde sürtünmeye bağlı problemler için ,sonsuz ömürlü kesicilerin ortaya çıkarılması-kompresörler ve yüzbinlerce parçada kullanım olanağı yaratacağı ve sınıra gelmiş maden kaynak kullanımında-malzeme tasarrufunda çok önemli bir gelişmeye yol açacağı açıktır.

 


1.1.4--Petrol satımına bağlı,endüstrinin ekonomik olarak korunması düşüncesi,bu gibi devrimsel gelişmeleri arka plana bırakması düşüncesini getiremez.Zira küresel ısınma dolu dizgin gider iken,petrol kartellerinin petrolden gelecek paraları yeme imkanı kalmayacağı da ve artık sınıra gelindiği açıktır. 

 


2—Oda Sıcaklığında Çalışan Süper İletken Malzemenin Bulunması: Bu olay gerçekleşirse,

 


2.1--Elektrik iletiminde sıfır direnç dolayısıyla tüm elektrik sistemlerinde % 99 Verim sağlanabilecektir.Bu imkan ile daha küçük ve daha güçlü ve daha zayıf enerji harcayana elektrik motorları ve bunları kullanan motorlar anlamına gelebilecektir.



2.1.1--Yine bu imkan ile elektronik devrelerde ısınmaya bağlı problem ortadan kalkacağı için daha küçük ve daha güçlü elektronik devreler ve bilgisayaralar ve bunların kullanımına bağlı daha güçlü bir bilgi toplumu oluşacağı anlamına gelebilir.

 


2.2--Bu imkan ile daha güçlü elektromanyetik alanlar ile daha güçlü tıbbi ve fiziki görüntüleme cihaz güçlerine erişim imkanı-ve belki gravitasyonu konrol altına alan uzay gemilerinin mümkün hale gelmesi yine bu imkan ile uzaya rutin uçuşların başlaması önündeki yerçekimi engelinin aşılması anlamına gelebilecektir.



2.3--Varolması mümkün olan daha ince enerjilerin saptanması ve bu imkan ile daha önce deneysel olarak varolduğu wilhem reich tarafından iddia edilen orgon-yaşam enerjisinin varlının kontrolü mümkün olacak ve yine bu imkan ile kanser gibi bu enerjinin kromozomlarda emilimini artırılması mümkün kılınarak çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir insan neslinin varlığı mümkün olacaktır.

 

 


3-Yıldızlara Seyahatin Rutin hale Gelmesi:Bu imkan ile insan kendini  yaratan kudretin kainattaki sıfatlarını –yaşamını-bilincini 

ve ruhunu daha yakından tanımaya/anlamaya başlayabilecektir.







Makalenin İzlenme Sayısı : 212

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.