MAKALELER / Güneşin 3 Katı Sıcaklık Üretildi






Güneşin 3 Katı Sıcaklık Üretildi:



1—Çin in Jiangsu bölgesindeki Hafey kentinde gerçekleştirilen füzyon testinde EAST  adlı reaktör 102 saniye boyunca 50 milyon santigrat derecelik sıcaklığa ulaştı.



2—Reaktör hidrojen gazını ısıtarak güneşin çekirdeğinden 3 kat daha yüksek sıcaklığa erişmiş oldu.



3—EAST,tokamak denilen Rus teknolojisini kullanıyor.Şişkin bir simide benzeyen bu sistem hidrojenin iyon hali olan hidrojen plazmasını manyetik alan kullanarak elektrikle yönlendirmekte.



3.1—Bu anlamda tokamak yapay bir güneş gibi çalışmakta.



4—Yorum:



4.1—Isının Dalga teorisi:Temel teori:Isı fotondan  daha küçük parçacıkların oluşturduğu elektromagnetik dalga olabilir.Bu anlamda ısı dalga ise dalganın genliği sıcaklığı gösterecektir.Eğer ısı dalga ise dalga mekaniği denklemleri,dalgaların kırınım vs özellikleri hatta özel ısı jamerleri ile ters dalga ile girişim yapılarak mutlak soğuk oluşturulabilir.



4.1.1—Isının dalga teorisi ile uzay araçlarını üstünde özel jamerler ile girişim yapılarak geminin yüksek sıcaklıklardan korunması sağlanabilir.



4.2—Evren madde ve kara madde ile doldurulmuş olup,kuantum düzeyde parçacıklar vakumdan-hiçlikten üretilmekte-hiçlikte yok olmaktadır.



4.2.1--Vakum tüm uzayı kaplarken,vakumda parçacık üretimi bulunulan mekan ve zamana göre değişebilmekte.Güneşe doğru olan alanda vakumda yoğun parçacık üretimi sözkonusu olabilir.



4.2.2--Evrende vakumun parçacık üreten akımları yıldız bölgelerde yoğun olabilir.Kısaca yıldızlar bu akımlarla çalışan fırınlar olabilir.



Kaynak:Popular Science-Mart 2016

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 243

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.