MAKALELER / Yıllanma Bir Tür Yaşam Enerjisi Kazanma Süreci mi








Yıllanma Bir Tür Yaşam Enerjisi Kazanma Süreci mi:

 

1--Yıllanmanın etkisi belki de henüz bilinmeyen bir eneıji biçimi olabilir.

 

2--Viski, şarap gibi alkol de içeren bazı bileşimler için ek katkı sağlayan bir başka kavram da zamandır. Olgunlaşma ya da daha çok bilinen adıyla yıllanma içeceğin bileşimine bilinmeyen bir takım ek katkılar sağlar.

 

2.1--Ancak işin ilginç yanı, yıllanma aşamasına geçildiğinde bileşimin içindeki bakteriyel faaliyetin (mayalanma) durmuş olduğudur. Peki, o halde yıllanma nasıl gerçekleşmektedir?

 

3--Yıllanma (olgunlaşma) süreci “meşe” fıçı ya da toprak testiler içerisinde ve genellikle mahzen, mağara gibi derin toprak ortamlarda gerçekleştirilir. Ürün silis alaşımına alınınca (yan geçirgen özellik, genellikle renkli cam şişe) artık durur. Bu yaklaşım peynir üretimiyle de bire bir örtüşür, örneğin Van otlu pey-niri de geleneksel yöntemde, testinin toprağa gömülmesiyle üretilir.

 

3.1--Toprak ya da mahzenin bir amacı sabit sıcaklık sağlamak olabilir, fakat başka etkenlerin işin içine karışmakta olduğunu tamamen reddettirmez, bu olasılıkla yerküresel (territoryal) bir enerji biçimidir.

 

3.2--Peynir gibi ürünlerin “yöresellikleri” muhtemelen bu yüzdendir. Şarap gibi bazı içeceklerin kav ya da sezon özelliği taşımaları da olasılıkla buna bağlıdır, tıpkı zeytinin var ya da yok yılları olması gibi.

 

3.4—Bakır kalaylı tencerede yavaş pişen yemek oldukça lezzetli olur.Organik Yemek lezetli ise bu onun daha çok hayat enerjisi(Wilhelm Reich in orgon enerjisi) barındırdığını ifade edebilir.Tıpkı toprak altındaki yaşam enerjisini emen van otlu peyniri yada yıllınmış şarap gibi.

 

3.4—Yaşam enerjisi bir tür maviye kayan(Wilhelm Reich in orgon enerjisi) elektromanyetik dalga enerjisi olabilir.Kaynağı yıldızlar olabilir.Yeryüzünde havaya-daha çok toprakta ve suda depolanan bu enerji kök yumru bitkilerde ve deniz ürünlerinde daha yoğun bulunabilir.Canlılarda belirli açıyla DNA nın yapısına katılır.Anti oksidanlar bu enerjiyi bünyelerinde depolayabilenen organic kimyasal bileşiklerdir.

 

3.5—Yaşam enerjisi gibi ince enerjileri gözlemleyecek ölçecek cihazların olmayışı bu konun bilimsel zeminde incelenmesine engel teşkil edebilir.Yüksek elektrik alanda çekilen fotoğraflarda canlı organ vs haleler bu enerjiden dolayı kaynaklanabilir




Makalenin İzlenme Sayısı : 235

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.