MAKALELER / Depersonalizasyon-Kişilikte Çözülme






Depersonalizasyon-Kişilikte Çözülme:

 

1—İnsan beyninde bilgiler tıpkı bir bilgisayarda-yapay zekada olduğu gibi katmanlar halinde işlenmekte ve depolanmakta olabilir.Ben-benlik durumları bu katmanlardaki bilgilerin halografik toplamı olabilir.

 

2—Çoğunlukla çocukluk dönemi travmaları-cinsel tacizler katmanların halografik bütünlüğünü bozar.Bir katman diğer katman ile bağlantı kuramadığında depersonalizsayon(kendi vucudunun organlarının yabancı gelmesi)-kişilikte çoklu kişilikler oluşması-kişilikte ilkel kişiliğe geri dönüş oluşabilmekte.

 

2.1-- Normal olarak, bellek, kendi kendini tanıma, bilinç, duyumsama, niyet ve eylem gibi bilişsel yetenekler, içiçe geçtiği için tek ve süreklilik taşıyan bir kişiliğe sahip olduğumuz izlenimini uyandırır.

 

2.2--Çoklu kişilik ve diğer çözülme durumlarında, kendi olma halinin bu uzantıları aynı anda yaşanır.

 

2.3--Çoklu kişilik bozukluğu yaşayan insanlar, birbirinden kopuk, farklı ruh durumlarına sahiptir. Bu ruh durumlarından herbirinin farklı düşünce, duygu ve belleği vardır.

 

2.4--John’da görüldüğü gibi, bazıları bir diğerinin farkındadır. Bu duruma ortak bilinç denir, "içimizden biri vücudu ele geçirdiği zaman, diğerleri geri planda kalır" diye konuşan John, "Bu durumda geri plandakiler bir şey yapmaz. Ancak ne olup bittiğini izler. Ön plana çıkanın ne hissettiğini biliriz ve her şeyi onun gözlerinden görürüz" diyor.

 

2.5—Çoklu kişilik ağır travmada benliğin çoklu kişilik oluşturarak ruhsal yapıyı koruma çabası olarak değerlendirilebilir.Benlikte çoklu kişilikler halografik katmanlar halinde yer alır bu kişiliklerden herhangibirinin bilince çıkması duruma göre beyin tarafından ayarlanır.Tedavide Psikoterapi ile her kişiliğin rızası alınarak ana karakter kişiliğin bir parçası haline gelmesi sağlanabilir mi.

 

3—Sonuç olarak bazı nöroleptiklerde konumuz olan deparsonalizsayonu-bu duyguyu yaşatabilmekte- kişiyi robot gibi-depersonal yapabilmekte.

 

3.1—Katmansal bilginin oluşumunda ana kontrol vanaları dopamin-serotonin-nöradrenalin-asetilkolin-glutamik asit in 1,2.3,4 vs türevlerince psikolojik alt temele(bir nevi biyolojik yazılım mı denmeli) bağlı olarak işlenir.


3.2--Örneğin dopamini beynin belli bölgesinde kapattığınızda diğer nörotransmiter aktivasyonları kuantum alan dengesi boyunca değişir.Bu anlamda nöroleptik hafif değişim ve psikotreapi daha iyi sonuç verebilir.

 

3.3—Yine kişilik çoklu kişilik olarak katmanlaşabilir.Katmansal bilginin aşırı tahrip edici stresin etkisiyle çözülmesi ile çoklu kişilikler beyin tarafından(beyin biyolojik varlığın devamı için gereken neyse onu yapar) devre alınır.

 

4—Çözüm katmansal bilgi halografisinin sağlanması.Bunun için katmana ulaşımı engelleyen kişiliğe yönelik gerilmenin ortadan kalması ve psikoterapi ile tamir sürecinin tamamlanması.

 

5—Zira iyi uyku(tamir süreci)-stresin az olduğu ortamda bu belirtiler daha az yoğunlaşmakta.

 

6—Sonuç olarak insan kendi beynini ve sağlığını yönetebilen bir varlıktır. Önemli olan ruh ve beden sağlığında tama belli oranda yaklaşabilmek. Psikoterapi-psikiyatrik ilaçlar-egzersiz-uyku-diyet ruh ve beden sağlığını korumda kullandığımız araçlardır.





Makalenin İzlenme Sayısı : 223

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.