MAKALELER / Bitkisel Diyet Önerileri-Zerrin Özer-Ender Saraç Sağlık Röportajı






Bitkisel Diyet Önerileri-Zerrin Özer-Ender Saraç Sağlık Röportajı:

 

1—Röportajdan Alıntılar:

 

1--Pekmez kan şekerini hemen yükseltmez. Doğal bir antioksidandır ve bolca demir içerir

 

2--Ağız ve boğaz hijyenini korumak için çekirdek kakule çiğnemek iyidir. Çekirdek kakuleyi günde 3-4 ke çiğniyoruz. Böylece zihni uyanyoruz. Aslında unutkan olanlarda, sınava girecek çocuklarda kakule çok faydalı.

 

2.1--Aynca soya lesitin, omega 3 hapları, ceviz, balık, semizotu,B12 vitaminleri, adaçayı iyi gelebilir

 

2.2--Sabahlan birer adet gingo biloba da zihin açar. Zihin için çok yararlı bir preparat. Ama ben bunu gençlere pek önermiyorum.

 

3--Zerrin kayısıyı sever misin?Severim, zaman zaman ara öğün olarak 3-4 adet kuru kayısı yerim. Kuru kayısı alırken alüminyumdu boyalarla kurutulmuş san-turuncu kayısıyı mı, yoksa doğal kurutulmuş kahverengi kayısıyı mı tercih edersin?Elbette koyu kahverengi olanlan alıyorum.

 

4--Günde bir avuç kirazın hiçbir zararı yok. Kiraz kolesterolü düşürüyor, idrar söktürüyor, en önemlisi de kanı sulandırıyor

 

5--Vişnenin ekşiliğinin sebebi yoğun C vitamini deposu olması. Çok da iyi bir antioksidandır vişne. Şeker hastalan bile rahatlıkla vişne tüketebilir.

 

6--Yulaf ezmesini kesinlikle tüketmeliyiz. Çünkü içinde bolca B vitamini var. Yulaf ezmesi hem kolesterolü düşürüyor hem de kan şekerinin hızla düşmesine engel oluyor.

 

7--Haftada bir ya da 2 kez müslinin üzerine 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 3-4 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 1 çorba kaşığı da pekmez koyup yerseniz sağlıklı beslenmiş olursunuz

 

8--Sesi kuvvetlendirmek ve ses kısılması için kaya şekerini öneriyorum.Yazın kaya şekerini ağza alıp emmek serinlik hissi verir. Bunu konsere çıkmadan önce sanatçılann yapmasını tavsiye ediyorum.Böyle sesleri açılıyor.

 

9--İyi bir psikiyatrist ve psikolog desteğiyle, sporun da yardımıyla tekrar sağlıklı kilo verebilir. Kendisine bol su içmesini, sabah 1 saat yürüyüş yapmasını, tuzu kısıtlamasını ve gece atıştırmalannı kesmesini öneriyorum. Aynca bol yeşil çay ve spor öncesi L-Camitine haplarının da yararı olabilir. Her gün 1 saat köpeklerini gezdirmesi bile zayıflamasına yardımcı olacaktır

 

10-- anason, rezene ve papatya çayları gazı azaltır, kaslardaki spazmı yumuşatır ve özellikle anasonun ağn kesici etkisi vardır.

 

11--Onun dışında bir bardak ılık sütün içine yarım tatlı kaşığı tatlı badem yağını karıştırıp içmek uyku gelmesine yardımcı olur.

 

11.1-- insan yatmadan önce biraz hareket ederse yürüyüş Egzersiz gibi, bu şekilde de rahat uyuyor.

 

11.2-- Yazın yemek yedikten sonra insanın üzerine ağırlık çöküyor. Yemekten sonra biraz yürüyüş, biraz egzersiz yaparsanız ve bunun üzerine ılık bir duş alırsanız hem yediklerinizi hazmetmiş olursunuz hem de vücudu yorarak iyi bir uykuya hazırlamış olursunuz. Ama yemek yedikten yarım saat, 45 dakika sonra bunu yapmalıyız.





Makalenin İzlenme Sayısı : 210

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.