MAKALELER / Trafikte Sıkışıklık Oranları- Dünya Ülkeleri Kentleri





Trafikte Sıkışıklık Oranları- Dünya Ülkeleri Kentleri ve İstanbulun:


1—Navigasyon-Harita-Trafik Yönetim Şirketi Tomtom 5 kitada 161 şehrin trafik sıkışıklığını ölçen Trafik Sıkışıklık İndeks ine göre:


1—Moskova……………..%66

2—İstanbul………………%55


3—Varşova………………%42

4-Marsilya………………..%40


5-Palermo…………………%39

6-Los Angeles…………….%33


7—Sidney…………………%33

8—Stuttgard………………%33


9-Paris……………………..%33

10-Roma…………………...%33


2—İstanbulda yolların %99.5 ini kapsayan araştırmaya göre İstanbul da yoğun olmayan saatlerde bile seyahat süreleri %55,sabahın sıkışık saatlerinde % 80 daha uzun.


3—Kişilerin yılda trafikte kaybettiği zaman yaklaşık 118 saat.118 saat iş ve verim kaybı demek.


4—İstanbul daki trafiğin çözümü kıtalararası geçişle değil,Avrupa yakasındaki bağlantı bölgelerinde yeni yollar yapılmasını gerektirmekte.


5—Metrobüs için yeni bir yapılmamış mevcut E-5 deki yol daraltılarak çözüm üretilmiş olup,Zincirlikuyuya gidişte sağ şeridi daha da daraltmıştır.Ayrıca metrobüs herhangi bir şekilde çalışmaz ise metrobüs istasyonlarına akan insan seli nasıl işlerine gönderilecekler.

Bu anlamda yolun metrobüs dışında araçların sıkışmadan rahatça akabileceği hale getirilmesi öncelikle gereklidir.


5.1--Öncelikle yolun sıkışık olduğu kesitlerde yol genişletme-


5.2--yola üstten çelik konstrüksiyonlu vs yol yapılması-


5.3--yolun altından aynı şekilde yeni bir yol geçirilmesi-


5.4--deprem vs  metrobüs yolundan yararlanabilmek için yan yoldan bu yola girebilmek için merkezi-manuel açılabilen kollu bariyer yapılması.


5.5--deniz yolunun işler hale getirilmesi ve buralar için minibüs hatları konulması


5.5.1--1800 lerde kuzguncukta vapurlar her saatbaşı sefer yaparken bugün günde 3-4 sefer yapılması boğazın denizyolunun yolcu taşımak için ne kadar az kullanıldığının ölçüsü olabilir ki denizyolu ile ulaşım enerji anlamında karayolu ile taşımaya göre 4-5 kat daha ucuz bir taşıma yöntemi.


5.6--metrobüs öncesi çalışan özel halk otobüsleri aynen yeniden seferlere başlamaları uygun olabilir.


5.7--Ayrıca metrobüs yoluna kart okutarak kolun kalkması ile giriş yapması için ambulans ve itfayenin girişin sağlanması uygun olacaktır.


6—Büyükşehir Trafik Dairesinde özel bir mühendis ekibi kurulması ve bu ekibin Emniyetten trafikten bir ekip ile İstabul da mevcut tıkalı bütün yollar için helikopter-yerinde keşif gibi araçlarla keşif yapıp çözüm üretmeleri herhalde şarttır.Üretilen çözüm 3 ay süreyle denenmeli ve sıkışıklığı azaltmış ise aynen devam etmeli aksi takdirde ilk çözüme geri dönülmeli.


7—İstanbul için E-5  ve TEM dışında yeni bağlantı yolları planları araştırılmalı.Ana yol yada yeni bağlantı yolu gibi.


8—Kavşaklara konulan trafik ışıkları ışıklı ve ışıksız olarak trafiği etkilemesini incelemek için mevcut sıkışıklık sayısal hale getirilmeli ve trafik ışığı kaldırılıp yeni durumda sıkışıklığık sayısal hale getirilmesi ve buna göre ışığın gerekliliğine deneyerek karar verilmeli.kural olarak en az ışık ve müdahale temel şart olmalı.


9--Karayolu vs ihalelerinde ihale yaparken ihaleye imalatın gece 00-06 arası yapılması şartı konulabilir-yüklenici projektörlerini alana yığar ve bu saatlerde çalışır-kazı yapılmışsa kazının üstüne destekli 1 cm demir plaka konularak araçların bu plakanın üstünden geçmesi sağlanır bu şekilde imalatın dışında olan diğer saatlerde trafiğin akışı sağlanabilir.


Kaynakça:Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 549

Eklenme Tarihi : 22.07.2019

Önceki sayfaya geri dön.