MAKALELER / Atık Madeni Yağı Baz Yağa Dönüştürmek Çevre Açısından Gerekli






Atık Madeni Yağı Baz Yağa Dönüştürmek Çevre Açısından Gerekli:

 

1-- Acıöz,atık madeni yağı baz yağa dönüştürüyor.

 

2--Atık madeni yağ rafînasyonunun önemine dikkat çeken Acıöz Petrol Çevre ve Atık Yönetim Koordinatörü Havva Kırdı, önemli miktarda atık oluşturan ve kalıcı çevre sorunlarına neden olan madeni yağlar sanayide veya sanayi dışı alanlarda yağlama amacı ile sürekli kullanıldığını söyledi

 

3--Firmalarının Konya'da 'Atık Yağ Rafinasyonu ve Madeni Yağ Üretimi" faaliyeti gerçekleştridiğini ifade eden Kırdı, "Şirketimiz 'Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği' kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 'Atık Yağ Rafinasyonu’ konulu Çevre İzin ve Lisans Belgesini alan ilk kuruluş oldu.

 

4--Firmamız, atık madeni yağların geri kazanılması ile elde edilen baz yağlardan, motor yağı, hidrolik yağ, kalıp yağı, gres yağı, dişli yağları, metal işleme sıvıları ve ürünleri üretiyor" diye konuştu

 

5--Ayrıca yönetmelik ile madeni yağ üreticilerine madeni yağ üretiminde; 

2022yılı için………% 8

2023 yılı için………%12

2024 yılı için……….%l5 ve 

sonraki yıllarda Bakanlığın belirleyeceği oranlarda atık yağdan üretilmiş baz yağ kullanılması zorunlu olacak” diye konuştu.

 

6-- Şirketlerinin ülke genelinde etkili bir atık yağ toplama sistemi oluşturduğunu ifade eden Kırdı şunları kaydetti: Atık yağ toplama alt yapısını da güçlendirmeye devam edeceğiz. Amacımız atık yağ rafinasyon sektöründe firmamızı alanında güçlü ve lider marka haline getireceğiz.”




Makalenin İzlenme Sayısı : 237

Eklenme Tarihi : 21.08.2021

Önceki sayfaya geri dön.